incredible-marketing Arrow

Κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική (Πλαστική Κοιλίας) Κύπρος, Ελλάδα και Μάλτα

Η επέμβαση κοιλιοπλαστικής είναι μια αισθητική επέμβαση που στοχεύει στην αφαίρεση του περίσσιου λίπους και του πλαδαρού δέρματος στην περιοχή της μέσης και της κοιλιάς. Η σύσφιξη των κοιλιακών μυών έχει ως αποτέλεσμα μια πιο σφριγηλή εμφάνιση κι επίπεδη κοιλιά.

Η μεγάλη απώλεια βάρους, η γήρανση, η εμμηνόπαυση, οι καισαρικές τομές, αφήνουν συχνά πίσω τους πλεόνασμα λίπους, χαλαρό δέρμα, ενώ μια ή πολλαπλές κυήσεις μπορούν να προκαλέσουν χαλάρωση  στους κοιλιακούς μύες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ασθενείς υποβάλλονται σε κοιλιοπλαστική χειρουργική για τη βελτίωση της χαλάρωσης του δέρματος, την αποκατάσταση της νεανικής εμφάνισης του σώματος και την ανάκτηση της αυτοπεποίθησής τους.

Η επέμβαση κοιλιοπλαστικής είναι πολύ δημοφιλής σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα. Είναι από τις πιο ασφαλείς πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις και αποφέρει άμεσα κι εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η κοιλιοπλαστική συνδυάζεται συχνά με άλλες πλαστικές επεμβάσεις, όπως λιποαναρρόφηση, σμίλευση του περιγράμματος του σώματος, αυξητική στήθους ή ανόρθωση στήθους.

Μιλήστε με τον Δρ Σταύρου

Τι Είναι Η Κοιλιοπλαστική;

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να αναδιαμορφώσει το σχήμα της κοιλιάς μετά από απώλεια βάρους, μία εγκυμοσύνη ή καισαρική τομή. Περιλαμβάνει την αφαίρεση του περίσσιου δέρματος και λίπους από την κοιλιά και τη σύσφιξη των χαλαρών κοιλιακών μυών. Βοηθάει επίσης στην επαναφορά των κοιλιακών μυών στο σωστό σημείο, εάν αυτοί έχουν απομακρυνθεί από τη μέση.

Η διατήρηση επίπεδης κοιλιάς με γυμναστική ή αυστηρές δίαιτες γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη όσο μεγαλώνουμε. Επιπλέον, το σώμα παράγει λιγότερο κολλαγόνο με αποτέλεσμα το δέρμα να χάσει την ελαστικότητά του. Η μεγάλη απώλεια κιλών μπορεί να αφήσει πίσω της ένα ζαρωμένο και χαλαρό δέρμα. 

Η κοιλιοπλαστική είναι κατάλληλη τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες, προσφέροντας μακροχρόνια αποτελέσματα. Οι ασθενείς θα πρέπει να φροντίζουν τη νέα, τονισμένη κι επίπεδη κοιλιά τους, και να διατηρούν σταθερό το βάρος τους, για να διατηρήσουν μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα της κοιλιοπλαστικής.

Για τις γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες στο εγγύς μέλλον, ο χειρουργός συμβουλεύει να περιμένουν μέχρι να γεννήσουν.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η κοιλιοπλαστική δεν υποκαθιστά την απώλεια βάρους. 

Οι ασθενείς που θέλουν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να αισθάνονται καλύτερα με την εμφάνισή τους μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργείο κοιλιοπλαστικής.  

Οι ιδανικοί υποψήφιοι ασθενείς για κοιλιοπλαστική χαρακτηρίζονται με:

 • Πλεονάζον και χαλαρό δέρμα στη μέση και στην κοιλιακή χώρα
 • Απώλεια ελαστικότητας, ουλές και ραγάδες
 • Αδύναμους κοιλιακούς μύες 
 • Ανομοιόμορφη κατανομή λίπους στην περιοχή της κοιλιάς

Είδη Κοιλιοπλαστικής

Υπάρχουν διάφοροι τύποι επεμβάσεων κοιλιοπλαστικής. Η αρχική συνεδρία με τον πλαστικό χειρουργό θα βοηθήσει τον ασθενή να κατανοήσει τη διαδικασία της κοιλιοπλαστικής. Επίσης, κατά τη διάρκεια του συμβουλευτικού ραντεβού, ασθενής και ιατρός συζητάνε το κατά πόσο η επέμβαση στην κοιλιά μπορεί να αποφέρει βέλτιστα αποτελέσματα που θα ταιριάζουν με το υπόλοιπο σώμα του ασθενούς και τους στόχους του.

Οι δύο κύριοι τύποι κοιλιοπλαστικής είναι:

 • Μίνι Κοιλιοπλαστική (Μερική Κοιλιοπλαστική)

H μίνι κοιλιοπλαστική ενδείκνυται για την αφαίρεση του περιττού λίπους και δέρματος από το κατώτερο τμήμα της κοιλιάς (κάτω από τον ομφαλό), χωρίς να πειράζεται ο ομφαλός. 

Ο πλαστικός χειρουργός κάνει μια μικρή τομή πάνω από την ηβική περιοχή χωρίς να μετακινήσει τον αφαλό (ομφαλό). Σε αυτή την περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να τελειοποιηθεί με την τεχνική της λιποαναρρόφησης, σε σημεία του σώματος όπου αποφεύγουμε να κάνουμε τομές στο δέρμα, όπως τα πλευρά.

Μια μίνι κοιλιοπλαστική αφήνει μόνο μια λεπτή ουλή στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Η ουλή μοιάζει με αυτήν της καισαρικής τομής και μπορεί εύκολα να καλυφθεί με ρούχα, μαγιό κι εσώρουχα.

Είναι μία αρκετά δημοφιλής επέμβαση στις νεότερες ηλικιακές ομάδες, καθώς δεν είναι τόσο επεμβατική όσο η «ολική κοιλιοπλαστική». Είναι επίσης κατάλληλη για γυναίκες που έχουν κάνει καισαρική τομή στο παρελθόν, άρα έχουν ήδη την ουλή.

 • Ολική Κοιλιοπλαστική

Η ολική κοιλιοπλαστική είναι ο πιο συνήθης και παραδοσιακός τύπος κοιλιοπλαστικής. Άτομα που αντιμετωπίζουν χαλάρωση του δέρματος στην κοιλιά, λόγω εγκυμοσύνης ή σημαντικής απώλειας βάρους, μπορούν να υποβληθούν σε ολική κοιλιοπλαστική.

Κατά τη διάρκεια της ολικής κοιλιοπλαστικής αφαιρείται το λίπος και το χαλαρό δέρμα της κοιλιάς. Οι υποδόριοι κοιλιακοί μύες συσφίγγονται. Η τομή αρχίζει και τελειώνει στα πλευρά. Ο ομφαλός μετακινείται ψηλότερα, στη νέα του θέση.

Ίσως να χρειαστεί μια διανυκτέρευση στην κλινική, κυρίως αν συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση, αυξητική ή ανόρθωση μαστών.

Οφέλη Κοιλιοπλαστικής

Η κοιλιοπλαστική προσφέρει αρκετά αισθητικά και λειτουργικά οφέλη τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

 • Αφαιρεί το χαλαρό δέρμα
 • Συσφίγγει τους κοιλιακούς μύες
 • Μειώνει το περιττό λίπος
 • Σμιλεύει την κοιλιά – Πιο επίπεδη κοιλιά
 • Πιο λεπτή σιλουέτα
 • Ενισχύει τη σωματική & ψυχική ευεξία
 • Μειώνει τον πόνο στην πλάτη
 • Αποτρέπει την κήλη κοιλιακού τοιχώματος
 • Βελτιώνει τη στάση του σώματος
 • Βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης
 • Ανακουφίζει από προβλήματα ακράτειας ούρων
 • Αυξάνει το κίνητρο για σωματική άσκηση

Διαδικασία Χειρουργείου Κοιλιοπλαστικής

Την ημέρα της επέμβασης, ο ασθενής πρέπει να προσέλθει στην ώρα του στην κλινική. Πριν την εισαγωγή στο χειρουργείο, οι νοσηλευτές κάνουν τους απαραίτητους ιατρικούς ελέγχους, όπως μέτρηση αρτηριακής πίεσης και καρδιακού ρυθμού. Στη συνέχεια, ο αναισθησιολόγος συναντά τον ασθενή για μια προεγχειρητική αξιολόγηση των επιπέδων οξυγόνου. Τέλος, ο χειρουργός πραγματοποιεί λεπτομερή σήμανση των σημείων της κοιλιακής περιοχής στα οποία θα πρέπει να επέμβει. Η ομάδα προετοιμάζει και καθυσηχάζει τον ασθενή. Το χειρουργείο πραγματοποιείται σε μια αποστειρωμένη, ασφαλή κι ελεγχόμενη χειρουργική αίθουσα.

Βήμα 1ο: Αναισθησία

Το πρώτο βήμα είναι η γενική αναισθησία που πραγματοποιείται από έναν έμπειρο και πιστοποιημένο αναισθησιολόγο.

Βήμα 2ο: Τομή

Το σχήμα και το μήκος της τομής εξαρτώνται από το είδος της κοιλιοπλαστικής.

Για την μίνι κοιλιοπλαστική, ο πλαστικός χειρουργός εκτελεί μια τομή στη γραμμή των εσωρούχων για να κάνει τις ουλές όσο το δυνατόν πιο δυσδιάκριτες. Εάν η ασθενής είχε κάνει στο παρελθόν καισαρική τομή, ο χειρουργός χρησιμοποιεί την ίδια τομή για την κοιλιοπλαστική και ίσως να την επεκτείνει αν χρειαστεί. Το δέρμα της κοιλιάς ανεβαίνει προς τα πάνω για να σφίξουν οι χαλαρωμένοι κι αδύναμοι μύες από κάτω. Το περίσσιο δέρμα στη συνέχεια τραβιέται προς τα κάτω και αφαιρείται. Ο αφαλός (ομφαλός) στη μίνι κοιλιοπλαστική συνήθως δεν μετακινείται. 

Για την ολική κοιλιοπλαστική, ο χειρουργός δημιουργεί μια οριζόντια τομή μεταξύ του ομφαλού και του άνω μέρους της ηβικής περιοχής. Το πλεονάζον λίπος, το δέρμα και ο ιστός αφαιρούνται από το κοιλιακό τοίχωμα, ενώ οι χαλαροί κι αδύναμοι κοιλιακοί μύες συσφίγγονται με ράμματα. Στη συνέχεια, ο χειρουργός δημιουργεί μια μικρή τομή για να επανατοποθετήσει τον αφαλό στη νέα του θέση. 

Βήμα 3ο: Κλείσιμο της τομής

Το δέρμα ενώνεται με ράμματα, έτσι ώστε οι ουλές να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτικές. Πιθανών να τοποθετηθούν παροχετεύσεις προς το τέλος της χειρουργικής επέμβασης, για αποφυγή συσσώρευσης υγρών και αίματος στους ιστούς. Αυτές αφαιρούνται 1-2 μέρες μετά.

Ανάρρωση Μετά Από Κοιλιοπλαστική

Μετά το χειρουργείο στην κοιλιά, ο ασθενής είναι φυσιολογικό να μην μπορεί άμεσα να σηκωθεί και να σταθεί όρθιος. Επίσης, πολύ πιθανών η κοιλιά να είναι πρησμένη και να υπάρχει η αίσθηση «σφιξίματος». Ο χειρουργός συνταγογραφεί παυσίπονα τα οποία θα ανακουφίσουν τον πόνο και την ενόχληση. Συστήνεται οι ασθενείς να αρχίσουν να περπατούν το συντομότερο δυνατό για την καλή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Μπορεί να χρειαστεί μια διανυκτέρευση στην κλινική.

Ο χειρουργός συνιστά τη χρήση μιας ειδικής ζώνης ελαφριάς συμπίεσης για να βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος και άλλων πιθανών επιπλοκών. Το μετεγχειρητικό αυτό αξεσουάρ πρέπει να φοριέται όλη μέρα και κατά τη διάρκεια του ύπνου για έως και 6 εβδομάδες.

Ο χρόνος της ανάρρωσης εξαρτάται από την έκταση της επέμβασης. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες ξεκινάει σταδιακά από την πρώτη μέρα μετά την επέμβαση. Συνήθως χρειάζονται τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να νιώσει καλύτερα ο ασθενής και να συμμετέχει σε πιο έντονες δραστηριότητες. Ο Δρ Σταύρου δίνει στους ασθενείς του σχολαστικές κι ακριβείς πληροφορίες για το πώς θα αναρρώσουν πιο γρήγορα κι αποτελεσματικά.

Τα αποτελέσματα της κοιλιοπλαστικής μπορεί να είναι μόνιμα, αλλά τυχόν αλλαγές στο σωματικό βάρος ή μία εγκυμοσύνη μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση της κοιλιάς.

Πού Γίνεται Η Κοιλιοπλαστική;

Ο Δρ Σταύρου αναλαμβάνει χειρουργικές επεμβάσεις κοιλιοπλαστικής με απόλυτη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής (EIPS) και σε άλλα διαπιστευμένα ιατρικά κέντρα σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής και οι συνεργαζόμενες κλινικές προσφέρουν εξατομικευμένη ιατρική περίθαλψη υψηλών προδιαγραφών και πληρούν όλα τα πρότυπα ασφαλείας και φροντίδας που ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σε ένα όμορφο, άνετο και πολυτελές περιβάλλον.

Η κοιλιοπλαστική πραγματοποιείται σε μία απολύτως ασφαλή και αποστειρωμένη χειρουργική αίθουσα. Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Το βοηθητικό ιατρικό προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Ο Δρ Σταύρου έχει πάντοτε ως στόχο του να εξασφαλίσει μία ασφαλή κι άνετη χειρουργική εμπειρία για τους ασθενείς του.

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής μεταφέρεται στην σουίτα αποθεραπείας όπου παρακολουθείται στενά από το ιατρικό προσωπικό.

Δρ Δημήτρης Σταύρου - Ο Πλαστικός Σας Χειρουργός Για Μία Επιτυχημένη Κοιλιοπλαστική

Ο Δρ Δημήτρης Σταύρου είναι ένας έμπειρος και ταλαντούχος Πλαστικός Χειρουργός που ηγείται του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πλαστικής Χειρουργικής από το 2012. Εκπαιδεύτηκε σε κορυφαία Επιστημονικά Ιατρικά Ιδρύματα στην Ελλάδα, στο Λονδίνο, στη Μελβούρνη και στο Ισραήλ.

Ο Δρ Σταύρου είναι γνωστός ως ένας από τους καλύτερους πλαστικούς χειρουργούς κοιλιοπλαστικής στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Η εμπειρία του στις επεμβάσεις κοιλίας συνδυάζεται με ταλέντο και σε βάθος γνώση της Πλαστικής Χειρουργικής. 

Χρησιμοποιεί τα πιο προηγμένα χειρουργικά εργαλεία και μηχανήματα για επεμβάσεις κοιλιοπλαστικής. Είναι πάντα δίπλα στους ασθενείς του για να τους κάνει να νιώθουν άνεση, ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. 

Για τον Δρ Σταύρου, η προσοχή στις λεπτομέρειες είναι αυτή που κάνει τη διαφορά στις επεμβάσεις κοιλιοπλαστικής.

“Excellence is in the details. Give attention to the details and excellence will come.” 

Δρ Δημήτρης Σταύρου

Μπορώ να κάνω κοιλιοπλαστική;

Τα άτομα που έχουν περίσσιο δέρμα στην περιοχή της κοιλιάς, κι αδύναμους και χαλαρούς μύες στομάχου, μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους με μία κοιλιοπλαστική.

Οι καπνιστές θα πρέπει να σταματήσουν το κάπνισμα τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν από το χειρουργείο, γιατί το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος και επιβραδύνει την ανάρρωση.

Τα άτομα που είναι παχύσαρκα ή οι εγκυμονούσες γυναίκες δεν πρέπει να υποβάλλονται σε κοιλιοπλαστική. Εάν μια ασθενής σχεδιάζει να μείνει έγκυος στο μέλλον, θα πρέπει να αναβάλλει την κοιλιοπλαστική έως ότου ολοκληρώσει την τεκνοποίηση.

Γενικά, οι υποψήφιοι για πλαστική στην κοιλιά πρέπει να είναι υγιείς, με σταθερό βάρος, και να είναι διατεθειμένοι να κρατήσουν το βάρος τους σταθερό μετά την επέμβαση.

Οι ασθενείς με μεγάλες ποσότητες λίπους αλλά χωρίς χαλάρωση δέρματος μπορούν να υποβληθούν σε επέμβαση λιποαναρρόφησης.

Για να μιλήσετε με την ομάδα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πλαστικής Χειρουργικής ή να κλείσετε ένα ραντεβού με τον Δρ Δημήτρη Σταύρου, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα.

Μιλήστε με τον Δρ Σταύρου

Κοιλιοπλαστική (Πλαστική Κοιλίας)
Κύπρος, Ελλάδα και Μάλτα

Η επέμβαση κοιλιοπλαστικής είναι μια αισθητική επέμβαση που στοχεύει στην αφαίρεση του περίσσιου λίπους και του πλαδαρού δέρματος στην περιοχή της μέσης και της κοιλιάς. Η σύσφιξη των κοιλιακών μυών έχει ως αποτέλεσμα μια πιο σφριγηλή εμφάνιση κι επίπεδη κοιλιά.

Η μεγάλη απώλεια βάρους, η γήρανση, η εμμηνόπαυση, οι καισαρικές τομές, αφήνουν συχνά πίσω τους πλεόνασμα λίπους, χαλαρό δέρμα, ενώ μια ή πολλαπλές κυήσεις μπορούν να προκαλέσουν χαλάρωση  στους κοιλιακούς μύες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ασθενείς υποβάλλονται σε κοιλιοπλαστική χειρουργική για τη βελτίωση της χαλάρωσης του δέρματος, την αποκατάσταση της νεανικής εμφάνισης του σώματος και την ανάκτηση της αυτοπεποίθησής τους.

Η επέμβαση κοιλιοπλαστικής είναι πολύ δημοφιλής σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα. Είναι από τις πιο ασφαλείς πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις και αποφέρει άμεσα κι εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η κοιλιοπλαστική συνδυάζεται συχνά με άλλες πλαστικές επεμβάσεις, όπως λιποαναρρόφηση, σμίλευση του περιγράμματος του σώματος, αυξητική στήθους ή ανόρθωση στήθους.

Τι Είναι Η Κοιλιοπλαστική;

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να αναδιαμορφώσει το σχήμα της κοιλιάς μετά από απώλεια βάρους, μία εγκυμοσύνη ή καισαρική τομή. Περιλαμβάνει την αφαίρεση του περίσσιου δέρματος και λίπους από την κοιλιά και τη σύσφιξη των χαλαρών κοιλιακών μυών. Βοηθάει επίσης στην επαναφορά των κοιλιακών μυών στο σωστό σημείο, εάν αυτοί έχουν απομακρυνθεί από τη μέση.

Η διατήρηση επίπεδης κοιλιάς με γυμναστική ή αυστηρές δίαιτες γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη όσο μεγαλώνουμε. Επιπλέον, το σώμα παράγει λιγότερο κολλαγόνο με αποτέλεσμα το δέρμα να χάσει την ελαστικότητά του. Η μεγάλη απώλεια κιλών μπορεί να αφήσει πίσω της ένα ζαρωμένο και χαλαρό δέρμα. 

Η κοιλιοπλαστική είναι κατάλληλη τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες, προσφέροντας μακροχρόνια αποτελέσματα. Οι ασθενείς θα πρέπει να φροντίζουν τη νέα, τονισμένη κι επίπεδη κοιλιά τους, και να διατηρούν σταθερό το βάρος τους, για να διατηρήσουν μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα της κοιλιοπλαστικής.

Για τις γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες στο εγγύς μέλλον, ο χειρουργός συμβουλεύει να περιμένουν μέχρι να γεννήσουν.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η κοιλιοπλαστική δεν υποκαθιστά την απώλεια βάρους. 

Οι ασθενείς που θέλουν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να αισθάνονται καλύτερα με την εμφάνισή τους μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργείο κοιλιοπλαστικής.  

Οι ιδανικοί υποψήφιοι ασθενείς για κοιλιοπλαστική χαρακτηρίζονται με:

 • Πλεονάζον και χαλαρό δέρμα στη μέση και στην κοιλιακή χώρα
 • Απώλεια ελαστικότητας, ουλές και ραγάδες
 • Αδύναμους κοιλιακούς μύες 
 • Ανομοιόμορφη κατανομή λίπους στην περιοχή της κοιλιάς
Tummy Tuck Surgery in CyprusAbdominoplasty Surgery in Cyprus

Είδη Κοιλιοπλαστικής

Υπάρχουν διάφοροι τύποι επεμβάσεων κοιλιοπλαστικής. Η αρχική συνεδρία με τον πλαστικό χειρουργό θα βοηθήσει τον ασθενή να κατανοήσει τη διαδικασία της κοιλιοπλαστικής. Επίσης, κατά τη διάρκεια του συμβουλευτικού ραντεβού, ασθενής και ιατρός συζητάνε το κατά πόσο η επέμβαση στην κοιλιά μπορεί να αποφέρει βέλτιστα αποτελέσματα που θα ταιριάζουν με το υπόλοιπο σώμα του ασθενούς και τους στόχους του.

Οι δύο κύριοι τύποι κοιλιοπλαστικής είναι:

 • Μίνι Κοιλιοπλαστική (Μερική Κοιλιοπλαστική)

H μίνι κοιλιοπλαστική ενδείκνυται για την αφαίρεση του περιττού λίπους και δέρματος από το κατώτερο τμήμα της κοιλιάς (κάτω από τον ομφαλό), χωρίς να πειράζεται ο ομφαλός. 

Ο πλαστικός χειρουργός κάνει μια μικρή τομή πάνω από την ηβική περιοχή χωρίς να μετακινήσει τον αφαλό (ομφαλό). Σε αυτή την περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να τελειοποιηθεί με την τεχνική της λιποαναρρόφησης, σε σημεία του σώματος όπου αποφεύγουμε να κάνουμε τομές στο δέρμα, όπως τα πλευρά.

Μια μίνι κοιλιοπλαστική αφήνει μόνο μια λεπτή ουλή στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Η ουλή μοιάζει με αυτήν της καισαρικής τομής και μπορεί εύκολα να καλυφθεί με ρούχα, μαγιό κι εσώρουχα.

Είναι μία αρκετά δημοφιλής επέμβαση στις νεότερες ηλικιακές ομάδες, καθώς δεν είναι τόσο επεμβατική όσο η «ολική κοιλιοπλαστική». Είναι επίσης κατάλληλη για γυναίκες που έχουν κάνει καισαρική τομή στο παρελθόν, άρα έχουν ήδη την ουλή.

 • Ολική Κοιλιοπλαστική

Η ολική κοιλιοπλαστική είναι ο πιο συνήθης και παραδοσιακός τύπος κοιλιοπλαστικής. Άτομα που αντιμετωπίζουν χαλάρωση του δέρματος στην κοιλιά, λόγω εγκυμοσύνης ή σημαντικής απώλειας βάρους, μπορούν να υποβληθούν σε ολική κοιλιοπλαστική.

Κατά τη διάρκεια της ολικής κοιλιοπλαστικής αφαιρείται το λίπος και το χαλαρό δέρμα της κοιλιάς. Οι υποδόριοι κοιλιακοί μύες συσφίγγονται. Η τομή αρχίζει και τελειώνει στα πλευρά. Ο ομφαλός μετακινείται ψηλότερα, στη νέα του θέση.

Ίσως να χρειαστεί μια διανυκτέρευση στην κλινική, κυρίως αν συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση, αυξητική ή ανόρθωση μαστών.

Οφέλη Κοιλιοπλαστικής

Η κοιλιοπλαστική προσφέρει αρκετά αισθητικά και λειτουργικά οφέλη τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

 • Αφαιρεί το χαλαρό δέρμα
 • Συσφίγγει τους κοιλιακούς μύες
 • Μειώνει το περιττό λίπος
 • Σμιλεύει την κοιλιά – Πιο επίπεδη κοιλιά
 • Πιο λεπτή σιλουέτα
 • Ενισχύει τη σωματική & ψυχική ευεξία
 • Μειώνει τον πόνο στην πλάτη
 • Αποτρέπει την κήλη κοιλιακού τοιχώματος
 • Βελτιώνει τη στάση του σώματος
 • Βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης
 • Ανακουφίζει από προβλήματα ακράτειας ούρων
 • Αυξάνει το κίνητρο για σωματική άσκηση

Διαδικασία Χειρουργείου Κοιλιοπλαστικής

Την ημέρα της επέμβασης, ο ασθενής πρέπει να προσέλθει στην ώρα του στην κλινική. Πριν την εισαγωγή στο χειρουργείο, οι νοσηλευτές κάνουν τους απαραίτητους ιατρικούς ελέγχους, όπως μέτρηση αρτηριακής πίεσης και καρδιακού ρυθμού. Στη συνέχεια, ο αναισθησιολόγος συναντά τον ασθενή για μια προεγχειρητική αξιολόγηση των επιπέδων οξυγόνου. Τέλος, ο χειρουργός πραγματοποιεί λεπτομερή σήμανση των σημείων της κοιλιακής περιοχής στα οποία θα πρέπει να επέμβει. Η ομάδα προετοιμάζει και καθυσηχάζει τον ασθενή. Το χειρουργείο πραγματοποιείται σε μια αποστειρωμένη, ασφαλή κι ελεγχόμενη χειρουργική αίθουσα.

Βήμα 1ο: Αναισθησία

Το πρώτο βήμα είναι η γενική αναισθησία που πραγματοποιείται από έναν έμπειρο και πιστοποιημένο αναισθησιολόγο.

Βήμα 2ο: Τομή

Το σχήμα και το μήκος της τομής εξαρτώνται από το είδος της κοιλιοπλαστικής.

Για την μίνι κοιλιοπλαστική, ο πλαστικός χειρουργός εκτελεί μια τομή στη γραμμή των εσωρούχων για να κάνει τις ουλές όσο το δυνατόν πιο δυσδιάκριτες. Εάν η ασθενής είχε κάνει στο παρελθόν καισαρική τομή, ο χειρουργός χρησιμοποιεί την ίδια τομή για την κοιλιοπλαστική και ίσως να την επεκτείνει αν χρειαστεί. Το δέρμα της κοιλιάς ανεβαίνει προς τα πάνω για να σφίξουν οι χαλαρωμένοι κι αδύναμοι μύες από κάτω. Το περίσσιο δέρμα στη συνέχεια τραβιέται προς τα κάτω και αφαιρείται. Ο αφαλός (ομφαλός) στη μίνι κοιλιοπλαστική συνήθως δεν μετακινείται. 

Για την ολική κοιλιοπλαστική, ο χειρουργός δημιουργεί μια οριζόντια τομή μεταξύ του ομφαλού και του άνω μέρους της ηβικής περιοχής. Το πλεονάζον λίπος, το δέρμα και ο ιστός αφαιρούνται από το κοιλιακό τοίχωμα, ενώ οι χαλαροί κι αδύναμοι κοιλιακοί μύες συσφίγγονται με ράμματα. Στη συνέχεια, ο χειρουργός δημιουργεί μια μικρή τομή για να επανατοποθετήσει τον αφαλό στη νέα του θέση. 

Βήμα 3ο: Κλείσιμο της τομής

Το δέρμα ενώνεται με ράμματα, έτσι ώστε οι ουλές να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτικές. Πιθανών να τοποθετηθούν παροχετεύσεις προς το τέλος της χειρουργικής επέμβασης, για αποφυγή συσσώρευσης υγρών και αίματος στους ιστούς. Αυτές αφαιρούνται 1-2 μέρες μετά.

Ανάρρωση Μετά Από Κοιλιοπλαστική

Μετά το χειρουργείο στην κοιλιά, ο ασθενής είναι φυσιολογικό να μην μπορεί άμεσα να σηκωθεί και να σταθεί όρθιος. Επίσης, πολύ πιθανών η κοιλιά να είναι πρησμένη και να υπάρχει η αίσθηση «σφιξίματος». Ο χειρουργός συνταγογραφεί παυσίπονα τα οποία θα ανακουφίσουν τον πόνο και την ενόχληση. Συστήνεται οι ασθενείς να αρχίσουν να περπατούν το συντομότερο δυνατό για την καλή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Μπορεί να χρειαστεί μια διανυκτέρευση στην κλινική.

Ο χειρουργός συνιστά τη χρήση μιας ειδικής ζώνης ελαφριάς συμπίεσης για να βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος και άλλων πιθανών επιπλοκών. Το μετεγχειρητικό αυτό αξεσουάρ πρέπει να φοριέται όλη μέρα και κατά τη διάρκεια του ύπνου για έως και 6 εβδομάδες.

Ο χρόνος της ανάρρωσης εξαρτάται από την έκταση της επέμβασης. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες ξεκινάει σταδιακά από την πρώτη μέρα μετά την επέμβαση. Συνήθως χρειάζονται τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να νιώσει καλύτερα ο ασθενής και να συμμετέχει σε πιο έντονες δραστηριότητες. Ο Δρ Σταύρου δίνει στους ασθενείς του σχολαστικές κι ακριβείς πληροφορίες για το πώς θα αναρρώσουν πιο γρήγορα κι αποτελεσματικά.

Τα αποτελέσματα της κοιλιοπλαστικής μπορεί να είναι μόνιμα, αλλά τυχόν αλλαγές στο σωματικό βάρος ή μία εγκυμοσύνη μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση της κοιλιάς.

EIPS duration of surgery

Διάρκεια Επέμβασης

2 ώρες

EIPS Anaesthesia

Τύπος Αναισθησίας

Γενική Αναισθησία

EIPS length of hospital stay

Διαμονή στην Κλινική

Διαμονή μιας νύχτας

EIPS Pre Admission Tests

Προεγχειρητικές Εξετάσεις

Εξετάσεις αίματος & ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ)

EIPS Downtime and full recovery

Χρόνος Ανάρρωσης

1-2 μήνες

EIPS driving after surgery

Οδήγηση

1 εβδομάδα μετά

EIPS Exercise after surgery

Σωματική Άσκηση

1 μήνας μετά

EIPS final result is very satisfactory

Τελικό Αποτέλεσμα

3-4 μήνες

Πού Γίνεται Η Πλαστική Κοιλιάς;

Ο Δρ Σταύρου αναλαμβάνει χειρουργικές επεμβάσεις κοιλιοπλαστικής με απόλυτη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής (EIPS) και σε άλλα διαπιστευμένα ιατρικά κέντρα σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής και οι συνεργαζόμενες κλινικές προσφέρουν εξατομικευμένη ιατρική περίθαλψη υψηλών προδιαγραφών και πληρούν όλα τα πρότυπα ασφαλείας και φροντίδας που ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σε ένα όμορφο, άνετο και πολυτελές περιβάλλον.

Η κοιλιοπλαστική πραγματοποιείται σε μία απολύτως ασφαλή και αποστειρωμένη χειρουργική αίθουσα. Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Το βοηθητικό ιατρικό προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Ο Δρ Σταύρου έχει πάντοτε ως στόχο του να εξασφαλίσει μία ασφαλή κι άνετη χειρουργική εμπειρία για τους ασθενείς του.

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής μεταφέρεται στην σουίτα αποθεραπείας όπου παρακολουθείται στενά από το ιατρικό προσωπικό.

Δρ Δημήτρης Σταύρου – Ο Πλαστικός Σας Χειρουργός Για Μία Επιτυχημένη Κοιλιοπλαστική

Ο Δρ Δημήτρης Σταύρου είναι ένας έμπειρος και ταλαντούχος Πλαστικός Χειρουργός που ηγείται του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πλαστικής Χειρουργικής από το 2012. Εκπαιδεύτηκε σε κορυφαία Επιστημονικά Ιατρικά Ιδρύματα στην Ελλάδα, στο Λονδίνο, στη Μελβούρνη και στο Ισραήλ.

Ο Δρ Σταύρου είναι γνωστός ως ένας από τους καλύτερους πλαστικούς χειρουργούς κοιλιοπλαστικής στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Η εμπειρία του στις επεμβάσεις κοιλίας συνδυάζεται με ταλέντο και σε βάθος γνώση της Πλαστικής Χειρουργικής. 

Χρησιμοποιεί τα πιο προηγμένα χειρουργικά εργαλεία και μηχανήματα για επεμβάσεις κοιλιοπλαστικής. Είναι πάντα δίπλα στους ασθενείς του για να τους κάνει να νιώθουν άνεση, ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. 

Για τον Δρ Σταύρου, η προσοχή στις λεπτομέρειες είναι αυτή που κάνει τη διαφορά στις επεμβάσεις κοιλιοπλαστικής.

“Excellence is in the details. Give attention to the details and excellence will come.” 

Δρ Δημήτρης Σταύρου

Μπορώ να κάνω κοιλιοπλαστική;

Τα άτομα που έχουν περίσσιο δέρμα στην περιοχή της κοιλιάς, κι αδύναμους και χαλαρούς μύες στομάχου, μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους με μία κοιλιοπλαστική.

Οι καπνιστές θα πρέπει να σταματήσουν το κάπνισμα τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν από το χειρουργείο, γιατί το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος και επιβραδύνει την ανάρρωση.

Τα άτομα που είναι παχύσαρκα ή οι εγκυμονούσες γυναίκες δεν πρέπει να υποβάλλονται σε κοιλιοπλαστική. Εάν μια ασθενής σχεδιάζει να μείνει έγκυος στο μέλλον, θα πρέπει να αναβάλλει την κοιλιοπλαστική έως ότου ολοκληρώσει την τεκνοποίηση.

Γενικά, οι υποψήφιοι για πλαστική στην κοιλιά πρέπει να είναι υγιείς, με σταθερό βάρος, και να είναι διατεθειμένοι να κρατήσουν το βάρος τους σταθερό μετά την επέμβαση.

Οι ασθενείς με μεγάλες ποσότητες λίπους αλλά χωρίς χαλάρωση δέρματος μπορούν να υποβληθούν σε επέμβαση λιποαναρρόφησης.

Για να μιλήσετε με την ομάδα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πλαστικής Χειρουργικής ή να κλείσετε ένα ραντεβού με τον Δρ Δημήτρη Σταύρου, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα.

Μιλήστε με τον Δρ Σταύρου

Η κοιλιοπλαστική κάνει την κοιλιά πιο σφριγηλή και επίπεδη, συμμετρική με το βάρος και τον σωματότυπο σας. Επιπλέον, η κοιλιοπλαστική μπορεί να βελτιώσει αισθητά την ποιότητα ζωής σας και να τονώσει την αυτοπεποίθησή σας.

Για γρήγορη αποκατάσταση της κοιλιάς μετά από κοιλιοπλαστική, ακολουθήστε τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού σας και τις παρακάτω συμβουλές: 

 • Περπατήστε για 20 έως 30 λεπτά κάθε μέρα για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος
 • Καταναλώστε άφθονα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες
 • Ακολουθήστε μια καλά ισορροπημένη διατροφή 
 • Φορέστε το μετεγχειρουργικό ένδυμα που σας έχει δώσει ο χειρουργός 
 • Χρησιμοποιήστε ειδικά μαξιλάρια σώματος, που βοηθούν στο να κοιμάστε στη σωστή θέση 
 • Πίνετε άφθονο νερό για να βοηθήσετε το σώμα σας να αποβάλλει τις τοξίνες
 • Κάντε μασάζ κατά τις συμβουλές του ιατρού

Η επέμβαση κοιλιοπλαστικής είναι ασφαλής όταν γίνεται από έναν έμπειρο και πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό. Ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες και συμβουλές του χειρουργού πριν και μετά την επέμβαση για να έχει ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα και ταχεία ανάρρωση.

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να διαρκέσει από δύο έως τρεις ώρες, ανάλογα με το είδος της επέμβασης. Μια ολική κοιλιοπλαστική διαρκεί περισσότερο από μια μίνι κοιλιοπλαστική. Ο χειρουργός θα σας ενημερώσει για τις ιδιαιτερότητες της κάθε επέμβασης, κατά τη διάρκεια των προεγχειρητικών ραντεβού.

Οι προπονήσεις που στοχεύουν στην εκγύμναση ολόκληρου του σώματος είναι γενικά η καταλληλότερη άσκηση για ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε κοιλιοπλαστική. Για άτομα που δεν έχουν συνηθίσει να γυμνάζονται, το καθημερινό περπάτημα διάρκειας 30 έως 60 λεπτών βοηθάει πολύ στη διατήρηση του βάρους. Όσο περνάει ο καιρός, η ένταση της άσκησης μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με το πόσο άνετα αισθάνεται ο καθένας. Ακολουθήστε τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού σας σχετικά με το πότε πρέπει να ξεκινήσετε την άσκηση μετά την κοιλιοπλαστική.

View more body procedures

Contact Us

Privacy Policy
EIPS cosmetic and reconstructive surgery EIPS cosmetic and reconstructive surgery

Addresses:

38 Klimentos Str, 1061, Nicosia, Cyprus

Get Directions

Get in touch with Dr. Demetris Stavrou in Nicosia at +35797873787 or 70088002.

Opening Hours:

Mon – Fri: 09:00 – 20:00
Sat: 09:00 – 13:00