incredible-marketing Arrow

Χειρουργική Επέμβαση Μείωσης Στήθους

Χειρουργική Επέμβαση Μείωσης Στήθους (Μειωτική Μαστών)Κύπρος, Ελλάδα και Μάλτα

Ένα πολύ μεγάλο και βαρύ στήθος μπορεί να προκαλέσει έντονη δυσφορία στην καθημερινότητα μιας γυναίκας και ανασφάλεια ως προς την εξωτερική της εμφάνιση.

Οι γυναίκες με ορατά μεγάλο στήθος συχνά υποφέρουν από πόνους στον αυχένα και την πλάτη λόγω επιβάρυνσης της σπονδυλικής στήλης, όπως κι από σκελετικές παραμορφώσεις, δερματικά εξανθήματα κάτω από το στήθος, προβλήματα αναπνοής και ύπνου. Επιπλέον, το βάρος από τις τιράντες του στηθόδεσμου προκαλεί συνήθως αυλακώσεις στο δέρμα στην περιοχή της πλάτης ή γύρω από τους ώμους.

Καθώς το στήθος είναι το αιώνιο σύμβολο θηλυκότητας, εκφράζει τη γυναικεία σεξουαλικότητα και συγκεντρώνει τα βλέμματα, γυναίκες με πολύ μεγάλο, βαρύ ή και ασύμμετρο στήθος επιλέγουν τη χειρουργική επέμβαση μείωσης στήθους. Η μειωτική μαστών βελτιώνει αισθητά τη ζωή και την καθημερινότητα των ασθενών κι ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους.

Σύμφωνα με τους ασθενείς του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πλαστικής Χειρουργικής (EIPS), η μειωτική μαστών με τον Δρ Δημήτρη Σταύρου κατάφερε να τους αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο.

Τι είναι η Μειωτική Μαστών;

Η μείωση των υπερβολικά μεγάλων μαστών είναι μία χειρουργική επέμβαση, που περιλαμβάνει αφαίρεση του περίσσιου λίπους, δέρματος κι αδενικού ιστού. Στη συνέχεια, ο πλαστικός χειρουργός επανατοποθετεί το σύμπλεγμα θηλής – θηλαίας άλω σε υψηλότερη θέση, εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο, και ο μαστός αναδιαμορφώνεται, αποκτώντας το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα.

Η πλαστική χειρουργική μείωσης μαστών ενισχύει τη γυναικεία εμφάνιση προσφέροντας μια πιο όμορφη αναλογία μεταξύ στήθους και υπόλοιπου σώματος, και ανακουφίζει από τον πόνο στην πλάτη και τους ώμους. Επιπλέον, σταματάνε να εμφανίζονται δερματικοί ερεθισμοί κι εξανθήματα κάτω από το στήθος. Σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την επέμβαση, οι μαστοί επανακτούν τη φυσιολογική τους καμπυλότητα, με τις ασθενείς να αισθάνονται πιο ανάλαφρες και απελευθερωμένες από ποτέ.

Ενδείξεις Για Μειωτική Στήθους

Ενδείξεις Για Μειωτική Στήθους

Οι λόγοι που παρακινούν γυναίκες με υπερβολικά μεγάλο στήθος στο να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση μειωτικής μαστών είναι πολλοί και ποικίλοι:

 • Αίσθημα δυσφορίας
 • Περιορισμοί στη σωματική άσκηση και σε καθημερινές δραστηριότητες
 • Ασυμμετρία μαστών και δυσαναλογία με το υπόλοιπο σώμα
 • Πόνος στη μέση (οσφυαλγία) και στο στήθος
 • Πόνος στους ώμους και στον αυχένα
 • Δερματικοί ερεθισμοί κάτω από το στήθος
 • Δυσκολία στην εύρεση άνετων ρούχων
 • “Αυλάκια” δέρματος που προκαλούνται από τις τιράντες στηθόδεσμων

Τι Περιλαμβάνει Η Επέμβαση Μείωσης Στήθους

Την ημέρα της επέμβασης, ο ασθενής πρέπει να προσέλθει στην ώρα του στην κλινική. Πριν την εισαγωγή στο χειρουργείο, οι νοσηλευτές κάνουν τους απαραίτητους ιατρικούς ελέγχους, όπως μέτρηση αρτηριακής πίεσης και παλμών. Στη συνέχεια, ο αναισθησιολόγος συναντά τον ασθενή για μια προεγχειρητική αξιολόγηση των επιπέδων οξυγόνου του. Τέλος, ο χειρουργός πραγματοποιεί λεπτομερή σήμανση στους μαστούς (μέση θωρακική γραμμή, άξονας μαστών και υπομαστική άλω) για να καθορίσει το μέγεθος και τη θέση των νέων μαστών. Η ομάδα προετοιμάζει τον ασθενή για τη χειρουργική διαδικασία σε μια αποστειρωμένη, ασφαλή κι ελεγχόμενη χειρουργική αίθουσα.

Βήμα 1ο: Αναισθησία

Το πρώτο βήμα είναι η γενική αναισθησία η οποία χορηγείται από έναν έμπειρο και πιστοποιημένο αναισθησιολόγο.

Βήμα 2ο: Τομή

Ο Δρ Σταύρου κρύβει τις τομές γύρω από από το σύμπλεγμα θηλής – θηλαίας άλω (το σκούρο δέρμα γύρω από τη θηλή). Σε πολλές περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη η εκτέλεση μιας κατακόρυφης τομής από την θηλή προς την υπομάστια πτυχή.

Βήμα 3ο: Αφαίρεση Λίπους και (Πιθανή) Επανατοποθέτηση Θηλών

Ο χειρουργός αφαιρεί το περίσσιο λίπος, αδενικό ιστό και δέρμα από τους μαστούς. Στην περίπτωση εξαιρετικά μεγάλων και πεσμένων μαστών, ο χειρουργός μετακινεί τις θηλές και τους υποδόριους ιστούς σε υψηλότερη θέση. Εάν η μεταφορά των θηλών δεν κρίνεται απαραίτητη, οι θηλές παραμένουν στο σημείο που ήταν και πριν την επέμβαση χωρίς να αποκολληθούν από το υποδόριο σύμπλεγμα νεύρων και αίματος.

Βήμα 4ο: Κλείσιμο της Τομής

Η συρραφή των τομών πραγματοποιείται με εξαιρετική προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, ώστε οι μετέπειτα ουλές να είναι ελάχιστες και δυσδιάκριτες. Τα ράμματα εκτείνονται κάθετα μέχρι την πτυχή κάτω από τους μαστούς.

Η μειωτική στήθους διαρκεί περίπου τρεις ώρες. Ο Δρ Σταύρου πιθανόν να συστήσει στους ασθενείς μια διανυκτέρευση στην κλινική μετά την επέμβαση.

Ανάρρωση Μετά Από Μειωτική Στήθους

Μετά το χειρουργείο, οι μαστοί καλύπτονται από γάζες κι ένα ειδικό ένδυμα στήριξης. Ειδικοί επίδεσμοι και σωληνάρια μπορούν να τοποθετηθούν γύρω από τους μαστούς για τις πρώτες μέρες, ώστε να αποφευχθεί τυχόν συσσώρευση υγρού ή αίματος στη χειρουργημένη περιοχή. Η ομάδα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πλαστικής Χειρουργικής (EIPS) δίνει στον ασθενή αναλγητικά φάρμακα για ανακούφιση από τον πόνο.

Μετά το χειρουργείο, οι ασθενείς παροτρύνονται να κινήσουν όσο μπορούν τα πόδια, τους γοφούς και τα γόνατά τους για την καλή κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Όπως συμβαίνει μετά από όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις, οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν οίδημα κι ελαφρώς μελανιασμένο δέρμα στην περιοχή των μαστών. Οι μώλωπες μπορεί να διαρκέσουν δύο έως τρεις εβδομάδες, ενώ το ελαφρύ πρήξιμο υποχωρεί σταδιακά κι εξαφανίζεται μέσα στους τρεις πρώτους μήνες μετά το χειρουργείο. Στοχευμένες κινήσεις μάλαξης στην περιοχή κατά τις οδηγίες του Δρ Σταύρου θα διευκολύνουν την γρήγορη ανάρρωση κι επούλωση των πληγών.

Είναι απαραίτητο ο ασθενής να διατηρεί στεγνή την περιοχή του μαστού και τις τομές κατά τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση. Στηθόδεσμοι με σύρματα (μπαλένα) πρέπει να αποφεύγονται μέχρι να το επιτρέψει ο πλαστικός χειρουργός.

Είναι αναμενόμενο οι ασθενείς να αισθάνονται κουρασμένοι κατά τις πρώτες εβδομάδες. Η επιστροφή στις ελαφριές καθημερινές δραστηριότητες ξεκινάει σταδιακά από την πρώτη μέρα μετά την επέμβαση. Ωστόσο, οι ασθενείς ίσως να χρειαστούν κάποιον για να τους βοηθήσει με τις πιο απαιτητικές δουλειές του σπιτιού και της καθημερινότητας τις πρώτες μέρες.

Η πλήρης αποκατάσταση διαρκεί συνήθως δύο έως τρεις εβδομάδες. Ωστόσο, ο χρόνος αποθεραπείας είναι μοναδικός για κάθε ασθενή. Ακολουθώντας τις ακριβείς οδηγίες του Δρ Σταύρου, η ανάρρωση επισπεύδεται και είναι πάντα επιτυχημένη.

Αν και τα αποτελέσματα είναι μακροπρόθεσμα, οι αλλαγές στο σωματικό βάρος, μελλοντικές εγκυμοσύνες και η φυσική διαδικασία γήρανσης μπορούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα της μειωτικής μαστών.

Τί να κάνετε μετά την επέμβαση μειωτικής στήθους

 • Χαλαρώστε και πάρτε παυσίπονα σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού
 • Φορέστε στηθόδεσμο στήριξης ή οποιοδήποτε άλλο μετεγχειρητικό ένδυμα προτείνει ο χειρουργός
 • Κοιμηθείτε ανάσκελα το βράδυ
 • Κάντε μία ήπια δραστηριότητα μόλις αισθανθείτε έτοιμοι
 • Ελάτε στα επόμενα προγραμματισμένα ραντεβού σας
 • Ζητήστε βοήθεια από φίλους και συγγενείς τις πρώτες μέρες
 • Κάντε τις προτεινόμενες από τον ιατρό ασκήσεις
 • Κάντε μασάζ στο στήθος σύμφωνα με τις οδηγίες
 • Προστατέψτε το στήθος σας από οποιαδήποτε πίεση στην περιοχή

Τί να Μην κάνετε μετά από επέμβαση μειωτικής στήθους

 • Αποφύγετε την άρση βαρών ή άλλες έντονες δραστηριότητες για τουλάχιστον 4 εβδομάδες
 • Μην αγνοείτε τις οδηγίες φροντίδας της περιοχής μετά την επέμβαση
 • Μην καπνίζετε για 1 μήνα μετά την επέμβαση
 • Μην αφήνετε τις ουλές εκτεθειμένες στον ήλιο
 • Μην κοιμάστε στο πλάι ή μπρούμυτα
 • Μην φοράτε τα συνηθισμένα σουτιέν με σύρματα (μπανέλα)
 • Μην αγγίζετε τις τομές
 • Μην παίρνετε φάρμακα που αραιώνουν το αίμα

Πού Γίνεται Η Πλαστική Επέμβαση Μειωτικής Στήθους;

Ο Δρ Σταύρου αναλαμβάνει επεμβάσεις μειωτικής στήθους με απόλυτη επιτυχία σε διαπιστευμένα ιατρικά κέντρα σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα.

Η χειρουργική επέμβαση μείωσης στήθους πραγματοποιείται σε μία απολύτως ασφαλή και αποστειρωμένη χειρουργική αίθουσα. Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Το βοηθητικό ιατρικό προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο κι εξειδικευμένο σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Ο Δρ Σταύρου έχει πάντοτε ως στόχο του να εξασφαλίσει μία ασφαλή κι άνετη χειρουργική εμπειρία για τους ασθενείς του.

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής μεταφέρεται σε μία άλλη αίθουσα όπου παρακολουθείται στενά από το ιατρικό προσωπικό.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής (EIPS) προσφέρει εξαιρετική ιατρική περίθαλψη και πληροί υψηλά πρότυπα ασφάλειας και φροντίδας όπως αυτά ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Οι κλινικές του EIPS παρέχουν εξατομικευμένη ιατρική περίθαλψη σε ένα όμορφο, άνετο και πολυτελές περιβάλλον.

Η μειωτική μαστών μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση σε ορισμένες περιπτώσεις.

Επίσης, ο Δρ Σταύρου ειδικεύεται σε χειρουργικές επεμβάσεις μείωσης του ανδρικού στήθους για ασθενείς που πάσχουν από γυναικομαστία.

Δρ Δημήτρης Σταύρου - Ο Πλαστικός Σας Χειρουργός Για Μία Επιτυχημένη Μειωτική Στήθους

Ο Δρ Δημήτρης Σταύρου είναι ένας έμπειρος και ταλαντούχος Πλαστικός Χειρουργός που ηγείται του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πλαστικής Χειρουργικής από το 2012. Εκπαιδεύτηκε σε κορυφαία Επιστημονικά Ιατρικά Ιδρύματα στην Ελλάδα, τη Μελβούρνη, το Λονδίνο και το Ισραήλ.

Ο Δρ Σταύρου είναι γνωστός ως ένας από τους καλύτερους χειρουργούς μειωτικής στήθους στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Προσκαλείται συχνά να μιλήσει για τη χειρουργική του μαστού σε διεθνή ιατρικά συνέδρια, επιστημονικά εργαστήρια και διαδικτυακά σεμινάρια. Είναι επίσης γνωστός τα ασύγκριτα επιτυχημένα αποτελέσματα σε ορισμένες από τις πιο περίπλοκες και προηγμένες επεμβάσεις πλαστικής στήθους.Μετά από χρόνια εμπειρίας σε επεμβάσεις μαστού, ο Δρ Σταύρου προσαρμόζει επιτυχώς κάθε επέμβαση στις μοναδικές ανάγκες του κάθε ασθενούς. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ένα στήθος όσο πιο φυσικό γίνεται ως προς την όψη και την αφή.

Excellence is in the details. Give attention to the details and excellence will come.”

Δρ Δημήτρης Σταύρου

Πόσο Μικρό Θα Είναι Το Στήθος Μετά Τη Μειωτική Μαστών;

Κατά τη διάρκεια των αρχικών ραντεβού, ο Δρ Σταύρου συζητάει με τους ασθενείς για το ιδανικό μέγεθος του νέου στήθους, το οποίο θα πρέπει να είναι συμμετρικό με τις αναλογίες του υπόλοιπου σώματος του εκάστοτε ασθενούς.

Μερικές γυναίκες επιλέγουν να μειώσουν το υπερβολικά μεγάλο στήθος τους, επιδιώκοντας καλύτερη αναλογία με το υπόλοιπο σώμα τους. Άλλες υφίστανται σοβαρούς περιορισμούς κι έλλειψη αυτοπεποίθησης για χρόνια λόγω του μεγάλου στήθους τους, και γι’αυτό επιθυμούν το καινούριο στήθος να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.

Ο πλαστικός χειρουργός λαμβάνει υπόψιν την ποιότητα του δέρματος, το πλάτος του θώρακα και τους αισθητικούς στόχους της κάθε ασθενούς, για να σχεδιάσει μια χειρουργική επέμβαση προσαρμοσμένη στις μοναδικές ανάγκες της κάθε μίας. Ο όγκος των μαστών μετακινείται προς το πάνω μέρος του στήθους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μειωτική μαστών συνδυάζεται με ανόρθωση στήθους, σε ένα μόνο χειρουργείο. Σε αυτήν την περίπτωση, το νέο στήθος αποκτά ένα ανορθωμένο, σφριγηλό και νεανικό σχήμα.

The new breasts will mimic a youthful, lifted breast shape.

Μπορώ Να Υποβληθώ Σε Μειωτική Στήθους;

Οι καταλληλότερες υποψήφιες για μειωτική στήθους είναι υγιείς γυναίκες που έχουν ρεαλιστικούς στόχους ως προς την εξωτερική εμφάνιση που θέλουν να επιτύχουν.

Η μειωτική στήθους μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία μετά την ενηλικίωση, εφόσον οι μαστοί είναι πλήρως ανεπτυγμένοι. Έχει επίσης βρεθεί ότι η μείωση του όγκου στους μεγάλους μαστούς, μειώνει αντίστοιχα και την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Όσοι ασθενείς καπνίζουν θα πρέπει να το σταματήσουν πριν από την επέμβαση, γιατί το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος κι επιβραδύνει την ανάρρωση.

Ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, μπορεί να χρειαστεί να υποβληθεί σε μαστογραφία πριν την επέμβαση.

Ο Δρ Σταύρου ελέγχει προσεκτικά τους μαστούς, την κατάσταση του δέρματος, τον μυϊκό ιστό και τις σωματικές αναλογίες του ασθενούς. Εξετάζει επίσης το γενικότερο ιατρικό ιστορικό και πιθανές αλλεργίες.

Οι ασθενείς θα πρέπει να ενημερώσουν τον χειρουργό αναφορικά με προηγούμενες επεμβάσεις μαστού, οικογενειακό ιστορικό παθήσεων μαστού, πιθανή εγκυμοσύνη, τοκετό ή γαλουχία. Επιπλέον, είναι σημαντικό για τον χειρουργό να κατανοήσει τις ανησυχίες και τους αισθητικούς σας στόχους. Μετά από μία ενδελεχή συζήτηση, θα σας ενημερώσει για το εάν η μειωτική στήθους είναι κατάλληλη κι ασφαλής επέμβαση για εσάς προσωπικά.

Για να προγραμματίσετε ένα αρχικό ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό Δρ Δημήτρη Σταύρου, επικοινωνήστε με το γραφείο του σήμερα.
Μιλήστε με τον Δρ Σταύρου

Χειρουργική Επέμβαση Μείωσης Στήθους (Μειωτική Μαστών) Κύπρος, Ελλάδα και Μάλτα

Ένα πολύ μεγάλο και βαρύ στήθος μπορεί να προκαλέσει έντονη δυσφορία στην καθημερινότητα μιας γυναίκας και ανασφάλεια ως προς την εξωτερική της εμφάνιση. 

Οι γυναίκες με ορατά μεγάλο στήθος συχνά υποφέρουν από πόνους στον αυχένα και την πλάτη λόγω επιβάρυνσης της σπονδυλικής στήλης, όπως κι από σκελετικές παραμορφώσεις, δερματικά εξανθήματα κάτω από το στήθος, προβλήματα αναπνοής και ύπνου. Επιπλέον, το βάρος από τις τιράντες του στηθόδεσμου προκαλεί συνήθως αυλακώσεις στο δέρμα στην περιοχή της πλάτης ή γύρω από τους ώμους.

Καθώς το στήθος είναι το αιώνιο σύμβολο θηλυκότητας, εκφράζει τη γυναικεία σεξουαλικότητα και συγκεντρώνει τα βλέμματα, γυναίκες με πολύ μεγάλο, βαρύ ή και ασύμμετρο στήθος επιλέγουν τη χειρουργική επέμβαση μείωσης στήθους. Η μειωτική μαστών βελτιώνει αισθητά τη ζωή και την καθημερινότητα των ασθενών κι ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους.

Σύμφωνα με τους ασθενείς του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πλαστικής Χειρουργικής (EIPS), η μειωτική μαστών με τον Δρ Δημήτρη Σταύρου κατάφερε να τους αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο.

Τι είναι η Μειωτική Μαστών;

Η μείωση των υπερβολικά μεγάλων μαστών είναι μία χειρουργική επέμβαση, που περιλαμβάνει αφαίρεση του περίσσιου λίπους, δέρματος κι αδενικού ιστού. Στη συνέχεια, ο πλαστικός χειρουργός επανατοποθετεί το σύμπλεγμα θηλής – θηλαίας άλω σε υψηλότερη θέση, εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο, και ο μαστός αναδιαμορφώνεται, αποκτώντας το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα.

Η πλαστική χειρουργική μείωσης μαστών ενισχύει τη γυναικεία εμφάνιση προσφέροντας μια πιο όμορφη αναλογία μεταξύ στήθους και υπόλοιπου σώματος, και ανακουφίζει από τον πόνο στην πλάτη και τους ώμους. Επιπλέον, σταματάνε να εμφανίζονται δερματικοί ερεθισμοί κι εξανθήματα κάτω από το στήθος. Σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την επέμβαση, οι μαστοί επανακτούν τη φυσιολογική τους καμπυλότητα, με τις ασθενείς να αισθάνονται πιο ανάλαφρες και απελευθερωμένες από ποτέ.

Ενδείξεις Για Μειωτική Στήθους

Οι λόγοι που παρακινούν γυναίκες με υπερβολικά μεγάλο στήθος στο να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση μειωτικής μαστών είναι πολλοί και ποικίλοι:

 • Αίσθημα δυσφορίας
 • Περιορισμοί στη σωματική άσκηση και σε καθημερινές δραστηριότητες
 • Ασυμμετρία μαστών και δυσαναλογία με το υπόλοιπο σώμα
 • Πόνος στη μέση (οσφυαλγία) και στο στήθος
 • Πόνος στους ώμους και στον αυχένα
 • Δερματικοί ερεθισμοί κάτω από το στήθος
 • Δυσκολία στην εύρεση άνετων ρούχων
 • “Αυλάκια” δέρματος που προκαλούνται από τις τιράντες στηθόδεσμων
Breast Reduction Surgeon in CyprusBreast Reduction Surgery in Cyprus

Τι Περιλαμβάνει Η Επέμβαση Μείωσης Στήθους;

Την ημέρα της επέμβασης, ο ασθενής πρέπει να προσέλθει στην ώρα του στην κλινική. Πριν την εισαγωγή στο χειρουργείο, οι νοσηλευτές κάνουν τους απαραίτητους ιατρικούς ελέγχους, όπως μέτρηση αρτηριακής πίεσης και παλμών. Στη συνέχεια, ο αναισθησιολόγος συναντά τον ασθενή για μια προεγχειρητική αξιολόγηση των επιπέδων οξυγόνου του. Τέλος, ο χειρουργός πραγματοποιεί λεπτομερή σήμανση στους μαστούς (μέση θωρακική γραμμή, άξονας μαστών και  υπομαστική άλω) για να καθορίσει το μέγεθος και τη θέση των νέων μαστών. Η ομάδα προετοιμάζει τον ασθενή για τη χειρουργική διαδικασία σε μια αποστειρωμένη, ασφαλή κι ελεγχόμενη χειρουργική αίθουσα.

Βήμα 1ο: Αναισθησία

Το πρώτο βήμα είναι η γενική αναισθησία η οποία χορηγείται από έναν έμπειρο και πιστοποιημένο αναισθησιολόγο.

Βήμα 2ο: Τομή

Ο Δρ Σταύρου κρύβει τις τομές γύρω από από το σύμπλεγμα θηλής – θηλαίας άλω (το σκούρο δέρμα γύρω από τη θηλή). Σε πολλές περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη η εκτέλεση μιας κατακόρυφης τομής από την θηλή προς την υπομάστια πτυχή.

Βήμα 3ο: Αφαίρεση Λίπους και (Πιθανή) Επανατοποθέτηση Θηλών

Ο χειρουργός αφαιρεί το περίσσιο λίπος, αδενικό ιστό και δέρμα από τους μαστούς. Στην περίπτωση εξαιρετικά μεγάλων και πεσμένων μαστών, ο χειρουργός μετακινεί τις θηλές και τους υποδόριους ιστούς σε υψηλότερη θέση. Εάν η μεταφορά των θηλών δεν κρίνεται απαραίτητη, οι θηλές παραμένουν στο σημείο που ήταν και πριν την επέμβαση χωρίς να αποκολληθούν από το υποδόριο σύμπλεγμα νεύρων και αίματος.

Βήμα 4ο: Κλείσιμο της Τομής

Η συρραφή των τομών πραγματοποιείται με εξαιρετική προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, ώστε οι μετέπειτα ουλές να είναι ελάχιστες και δυσδιάκριτες. Τα ράμματα εκτείνονται κάθετα μέχρι την πτυχή κάτω από τους μαστούς.

Η μειωτική στήθους διαρκεί περίπου τρεις ώρες. Ο Δρ Σταύρου πιθανόν να συστήσει στους ασθενείς μια διανυκτέρευση στην κλινική μετά την επέμβαση.

Ανάρρωση Μετά Από Μειωτική Στήθους

Μετά το χειρουργείο, οι μαστοί καλύπτονται από γάζες κι ένα ειδικό ένδυμα στήριξης. Ειδικοί επίδεσμοι και σωληνάρια μπορούν να τοποθετηθούν γύρω από τους μαστούς για τις πρώτες μέρες, ώστε να αποφευχθεί τυχόν συσσώρευση υγρού ή αίματος στη χειρουργημένη περιοχή. Η ομάδα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πλαστικής Χειρουργικής (EIPS) δίνει στον ασθενή αναλγητικά φάρμακα για ανακούφιση από τον πόνο.

Μετά το χειρουργείο, οι ασθενείς παροτρύνονται να κινήσουν όσο μπορούν τα πόδια, τους γοφούς και τα γόνατά τους για την καλή κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Όπως συμβαίνει μετά από όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις, οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν οίδημα κι ελαφρώς μελανιασμένο δέρμα στην περιοχή των μαστών. Οι μώλωπες μπορεί να διαρκέσουν δύο έως τρεις εβδομάδες, ενώ το ελαφρύ πρήξιμο υποχωρεί σταδιακά κι εξαφανίζεται μέσα στους τρεις πρώτους μήνες μετά το χειρουργείο. Στοχευμένες κινήσεις μάλαξης στην περιοχή κατά τις οδηγίες του Δρ Σταύρου θα διευκολύνουν την γρήγορη ανάρρωση κι επούλωση των πληγών.

Είναι απαραίτητο ο ασθενής να διατηρεί στεγνή την περιοχή του μαστού και τις τομές κατά τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση. Στηθόδεσμοι με σύρματα (μπαλένα) πρέπει να αποφεύγονται μέχρι να το επιτρέψει ο πλαστικός χειρουργός.

Είναι αναμενόμενο οι ασθενείς να αισθάνονται κουρασμένοι κατά τις πρώτες εβδομάδες. Η επιστροφή στις ελαφριές καθημερινές δραστηριότητες ξεκινάει σταδιακά από την πρώτη μέρα μετά την επέμβαση. Ωστόσο, οι ασθενείς ίσως να χρειαστούν κάποιον για να τους βοηθήσει με τις πιο απαιτητικές δουλειές του σπιτιού και της καθημερινότητας τις πρώτες μέρες.

Η πλήρης αποκατάσταση διαρκεί συνήθως δύο έως τρεις εβδομάδες. Ωστόσο, ο χρόνος αποθεραπείας είναι μοναδικός για κάθε ασθενή. Ακολουθώντας τις ακριβείς οδηγίες του Δρ Σταύρου, η ανάρρωση επισπεύδεται και είναι πάντα επιτυχημένη.

Αν και τα αποτελέσματα είναι μακροπρόθεσμα, οι αλλαγές στο σωματικό βάρος, μελλοντικές εγκυμοσύνες και η φυσική διαδικασία γήρανσης μπορούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα της μειωτικής μαστών.

Τί να κάνετε μετά την επέμβαση μειωτικής στήθους

 • Χαλαρώστε και πάρτε παυσίπονα σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού
 • Φορέστε στηθόδεσμο στήριξης ή οποιοδήποτε άλλο μετεγχειρητικό ένδυμα προτείνει ο χειρουργός
 • Κοιμηθείτε ανάσκελα το βράδυ
 • Κάντε μία ήπια δραστηριότητα μόλις αισθανθείτε έτοιμοι
 • Ελάτε στα επόμενα προγραμματισμένα ραντεβού σας
 • Ζητήστε βοήθεια από φίλους και συγγενείς τις πρώτες μέρες
 • Κάντε τις προτεινόμενες από τον ιατρό ασκήσεις
 • Κάντε μασάζ στο στήθος σύμφωνα με τις οδηγίες
 • Προστατέψτε το στήθος σας από οποιαδήποτε πίεση στην περιοχή

Τί να Μην κάνετε μετά από επέμβαση μειωτικής στήθους

 • Αποφύγετε την άρση βαρών ή άλλες έντονες δραστηριότητες για τουλάχιστον 4 εβδομάδες
 • Μην αγνοείτε τις οδηγίες φροντίδας της περιοχής μετά την επέμβαση
 • Μην καπνίζετε για 1 μήνα μετά την επέμβαση 
 • Μην αφήνετε τις ουλές εκτεθειμένες στον ήλιο
 • Μην κοιμάστε στο πλάι ή μπρούμυτα
 • Μην φοράτε τα συνηθισμένα σουτιέν με σύρματα (μπανέλα) 
 • Μην αγγίζετε τις τομές
 • Μην παίρνετε φάρμακα που αραιώνουν το αίμα
EIPS duration of surgery

Διάρκεια Επέμβασης

3 ώρες

EIPS Anaesthesia

Τύπος Αναισθησίας

Γενική Αναισθησία

EIPS length of hospital stay

Διαμονή στην Κλινική

Μία ημέρα

EIPS Pre Admission Tests

Προεγχειρητικές Εξετάσεις

Εξετάσεις αίματος & ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ)

EIPS Downtime and full recovery

Χρόνος Ανάρρωσης

1-2 μήνες

EIPS driving after surgery

Οδήγηση

Λίγες ημέρες μετά

EIPS Exercise after surgery

Σωματική Άσκηση

2-3 εβδομάδες μετά

EIPS final result is very satisfactory

Τελικό Αποτέλεσμα

2-3 μήνες

Πού Γίνεται Η Πλαστική Επέμβαση Μειωτικής Στήθους;

Ο Δρ Σταύρου αναλαμβάνει επεμβάσεις μειωτικής στήθους με απόλυτη επιτυχία σε διαπιστευμένα ιατρικά κέντρα σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα.

Η χειρουργική επέμβαση μείωσης στήθους πραγματοποιείται σε μία απολύτως ασφαλή και αποστειρωμένη χειρουργική αίθουσα. Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Το βοηθητικό ιατρικό προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο κι εξειδικευμένο σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Ο Δρ Σταύρου έχει πάντοτε ως στόχο του να εξασφαλίσει μία ασφαλή κι άνετη χειρουργική εμπειρία για τους ασθενείς του.

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής μεταφέρεται σε μία άλλη αίθουσα όπου παρακολουθείται στενά από το ιατρικό προσωπικό.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής (EIPS) προσφέρει εξαιρετική ιατρική περίθαλψη και πληροί υψηλά πρότυπα ασφάλειας και φροντίδας όπως αυτά ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Οι κλινικές του EIPS παρέχουν εξατομικευμένη ιατρική περίθαλψη σε ένα όμορφο, άνετο και πολυτελές περιβάλλον.

Η μειωτική μαστών μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση σε ορισμένες περιπτώσεις. 

Επίσης, ο Δρ Σταύρου ειδικεύεται σε χειρουργικές επεμβάσεις μείωσης του ανδρικού στήθους για ασθενείς που πάσχουν από γυναικομαστία.

Δρ Δημήτρης Σταύρου – Ο Πλαστικός Σας Χειρουργός Για Μία Επιτυχημένη Μειωτική Στήθους

Ο Δρ Δημήτρης Σταύρου είναι ένας έμπειρος και ταλαντούχος Πλαστικός Χειρουργός που ηγείται του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πλαστικής Χειρουργικής από το 2012. Εκπαιδεύτηκε σε κορυφαία Επιστημονικά Ιατρικά Ιδρύματα στην Ελλάδα, τη Μελβούρνη, το Λονδίνο και το Ισραήλ.

Ο Δρ Σταύρου είναι γνωστός ως ένας από τους καλύτερους χειρουργούς μειωτικής στήθους στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Προσκαλείται συχνά να μιλήσει για τη χειρουργική του μαστού σε διεθνή ιατρικά συνέδρια, επιστημονικά εργαστήρια και διαδικτυακά σεμινάρια. Είναι επίσης γνωστός τα ασύγκριτα επιτυχημένα αποτελέσματα σε ορισμένες από τις πιο περίπλοκες και προηγμένες επεμβάσεις πλαστικής στήθους.

Μετά από χρόνια εμπειρίας σε επεμβάσεις μαστού, ο Δρ Σταύρου προσαρμόζει επιτυχώς κάθε επέμβαση στις μοναδικές ανάγκες του κάθε ασθενούς. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ένα στήθος όσο πιο φυσικό γίνεται ως προς την όψη και την αφή.

“Excellence is in the details. Give attention to the details and excellence will come.” 

Δρ Δημήτρης Σταύρου

Πόσο Μικρό Θα Είναι Το Στήθος Μετά Τη Μειωτική Μαστών;

Κατά τη διάρκεια των αρχικών ραντεβού, ο Δρ Σταύρου συζητάει με τους ασθενείς για το ιδανικό μέγεθος του νέου στήθους, το οποίο θα πρέπει να είναι συμμετρικό με τις αναλογίες του υπόλοιπου σώματος του εκάστοτε ασθενούς.

Μερικές γυναίκες επιλέγουν να μειώσουν το υπερβολικά μεγάλο στήθος τους, επιδιώκοντας καλύτερη αναλογία με το υπόλοιπο σώμα τους. Άλλες υφίστανται σοβαρούς περιορισμούς κι έλλειψη αυτοπεποίθησης για χρόνια λόγω του μεγάλου στήθους τους, και γι’αυτό επιθυμούν το καινούριο στήθος να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.

Ο πλαστικός χειρουργός λαμβάνει υπόψιν την ποιότητα του δέρματος, το πλάτος του θώρακα και τους αισθητικούς στόχους της κάθε ασθενούς, για να σχεδιάσει μια χειρουργική επέμβαση προσαρμοσμένη στις μοναδικές ανάγκες της κάθε μίας. Ο όγκος των μαστών μετακινείται προς το πάνω μέρος του στήθους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μειωτική μαστών συνδυάζεται με ανόρθωση στήθους, σε ένα μόνο χειρουργείο. Σε αυτήν την περίπτωση, το νέο στήθος αποκτά ένα ανορθωμένο, σφριγηλό και νεανικό σχήμα.

Μπορώ Να Υποβληθώ Σε Μειωτική Στήθους;

Οι καταλληλότερες υποψήφιες για μειωτική στήθους είναι υγιείς γυναίκες που έχουν ρεαλιστικούς στόχους ως προς την εξωτερική εμφάνιση που θέλουν να επιτύχουν. 

Η μειωτική στήθους μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία μετά την ενηλικίωση, εφόσον οι μαστοί είναι πλήρως ανεπτυγμένοι. Έχει επίσης βρεθεί ότι η μείωση του όγκου στους μεγάλους μαστούς, μειώνει αντίστοιχα και την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Όσοι ασθενείς καπνίζουν θα πρέπει να το σταματήσουν πριν από την επέμβαση, γιατί το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος κι επιβραδύνει την ανάρρωση.

Ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, μπορεί να χρειαστεί να υποβληθεί σε μαστογραφία πριν την επέμβαση.

Ο Δρ Σταύρου ελέγχει προσεκτικά τους μαστούς, την κατάσταση του δέρματος, τον μυϊκό ιστό και τις σωματικές αναλογίες του ασθενούς. Εξετάζει επίσης το γενικότερο ιατρικό ιστορικό και πιθανές αλλεργίες. 

Οι ασθενείς θα πρέπει να ενημερώσουν τον χειρουργό αναφορικά με προηγούμενες επεμβάσεις μαστού, οικογενειακό ιστορικό παθήσεων μαστού, πιθανή εγκυμοσύνη, τοκετό ή γαλουχία. Επιπλέον, είναι σημαντικό για τον χειρουργό να κατανοήσει τις ανησυχίες και τους αισθητικούς σας στόχους. Μετά από μία ενδελεχή συζήτηση, θα σας ενημερώσει για το εάν η μειωτική στήθους είναι κατάλληλη κι ασφαλής επέμβαση για εσάς προσωπικά.

Για να προγραμματίσετε ένα αρχικό ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό Δρ Δημήτρη Σταύρου, επικοινωνήστε με το γραφείο του σήμερα.

Ο πόνος μετά την επέμβαση μειωτικής μαστών είναι αναμενόμενος και αντιμετωπίζεται επιτυχώς από παυσίπονα που συνταγογραφούνται από τον πλαστικό χειρουργό. Χρειάζονται περίπου πέντε ημέρες για να βελτιωθεί ο πόνος – ο οποίος είναι μετρίου βαθμού – μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως.

Οι ασθενείς θα μπορέσουν να οδηγήσουν ξανά όταν αισθάνονται άνετα. Σίγουρα όμως, όχι τις πρώτες 2-3 ημέρες μετά την επέμβαση. Συνήθως χρειάζονται μερικές ημέρες ώστε να νιώσει ο ασθενής άνετα φορώντας τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο.

Γυναίκες με υπερβολικά μεγάλο και βαρύ στήθος, το οποίο τους προκαλεί πόνο στην πλάτη, τον αυχένα και τους ώμους, χωρίς σοβαρό ιατρικό ιστορικό, πληρούν τις προϋποθέσεις για επέμβαση μείωσης στήθους. Το στήθος πρέπει να είναι πλήρως ανεπτυγμένο, επομένως οι γυναίκες που ενδιαφέρονται να μειώσουν το στήθος τους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις για νεότερες ασθενείς.

Κατά τα πρώτα ραντεβού με τον πλαστικό χειρουργό, η ασθενής θα συζητήσει τις ανησυχίες και τις επιδιώξεις της. Στη συνέχεια, ο πλαστικός χειρουργός αποφασίζει για το εάν η μειωτική μαστού είναι η καταλληλότερη επέμβαση για την ασθενή του.

Οι ουλές που προκύπτουν από την επέμβαση μείωσης στήθους είναι συνήθως κρυμμένες σε μη ορατές περιοχές του νέου μαστού. Οι περισσότερες γυναίκες δεν ενοχλούνται από τις ουλές, γιατί η ευχαρίστηση που παίρνουν από το μέγεθος και το σχήμα του νέου τους στήθους είναι πολύ πιο σημαντική. Οι ασθενείς φαίνονται και αισθάνονται πιο όμορφες και πιο σίγουρες για τον εαυτό τους.

Οι ουλές εξαφανίζονται μετά από μερικούς μήνες ή και χρόνια. Το καθημερινό μασάζ στην περιοχή κατά τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού επιταχύνει συνήθως την επούλωση και την ανάρρωση.

View more breast procedures

Contact Us

Privacy Policy

Contact Information:

Office Hours:

Mon - Fri: 09:00 – 20:00

Sat: 09:00 – 13:00


Mon: 10:00 – 20:00

Tue: 02:00 – 20:00

Wed: 10:00 – 16:00

Thu: 12:00 – 20:00

Fri: 09:00 – 16:00


Mon - Fri: 09:00 – 20:00

Sat: 09:00 – 13:00