incredible-marketing Arrow

Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική Κύπρος, Ελλάδα και Μάλτα

Τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής, είπε κάποτε ο William Shakespeare. Κοιτάμε τους ανθρώπους στα μάτια για να αποκρυπτογραφήσουμε τί σκέφτονται και πώς νιώθουν.

Καθώς όμως μεγαλώνουμε, το δέρμα γύρω από τα μάτια μας αλλάζει. Τα βλέφαρα «βαραίνουν» κι εμφανίζονται «σακούλες» κάτω από τα μάτια, που μας κάνουν να φαινόμαστε κουρασμένοι, νυσταγμένοι και γερασμένοι.

Επιπλέον, η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα και τα γονίδια επιταχύνουν την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια ασφαλής κι αποτελεσματική πλαστική χειρουργική επέμβαση για αισθητικούς σκοπούς, που αποκαθιστά τη φυσική και νεανική εμφάνιση των ματιών.

Βελτιώνει επίσης τη συμμετρία των βλεφάρων, αλλά και την όραση σε περιπτώσεις χαλάρωσης και πτώσης του δέρματος του άνω βλεφάρου, ή αλλαγών στα βλέφαρα που προκαλούνται από τη νόσο του θυρεοειδούς. Οι παραμορφώσεις στο σημείο των ματιών λόγω θυρεοειδούς απαιτούν εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο πλαστικός χειρουργός Δρ Δημήτρης Σταύρου ειδικεύεται σε επεμβάσεις βλεφαροπλαστικής στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα. Αρκετοί από τους ασθενείς συνδυάζουν τη βλεφαροπλαστική με ρινοπλαστική ή ανόρθωση λαιμού.

Μιλήστε με τον Δρ Σταύρου

Τι Είναι Η Βλεφαροπλαστική;

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι υποβάλλονται σε πλαστική χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης ματιών για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους. Τα πεσμένα μάτια, το πρήξιμο των βλεφάρων, οι μαύροι κύκλοι και οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια όχι μόνο σας κάνουν να αισθάνεστε μεγαλύτεροι, αλλά μπορούν επίσης να εμποδίσουν την όρασή σας.

Η αναμόρφωση των βλεφάρων είναι μια ασφαλής χειρουργική επέμβαση με μικρή διάρκεια. Στοχεύει στο να δώσει ένα πιο νεανικό σχήμα στα βλέφαρα, αφαιρώντας το περίσσιο δέρμα, μύες και λίπος στο άνω ή κάτω βλέφαρο – ή και στα δύο.

Ο πλαστικός χειρουργός δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην αφαίρεση του πλεονάζοντος δέρματος και λίπους από τα βλέφαρα, χωρίς ωστόσο να τραβήξει το δέρμα. Έτσι, ο ασθενής αποκτά μια πιο νεανική και φυσική εμφάνιση.

Η βλεφαροπλαστική διαρκεί περίπου δύο ώρες. Ο πλαστικός χειρουργός θα εξετάσει την περίπτωσή σας προσεκτικά και ύστερα θα σας ενημερώσει εάν χρειάζεστε γενική ή τοπική αναισθησία.

Τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής διαρκούν αρκετά χρόνια, ενώ μπορεί να είναι και μόνιμα για τους περισσότερους ασθενείς.

Επεμβατική Χειρουργική Άνω & Κάτω Βλεφάρων

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να αλλάξει το σχήμα του άνω ή του κάτω βλεφάρου – ή και των δύο.

 • Βλεφαροπλαστική Άνω Βλεφάρων

Η χειρουργική του άνω βλεφάρου ασχολείται με το σημείο του οφθαλμού μεταξύ των βλεφαρίδων και του φρυδιού.

Καθώς μεγαλώνουμε, τα άνω βλέφαρα δίνουν την αίσθηση ότι «κρέμονται» (πεσμένα βλέφαρα), λόγω του πλεονάζοντος λίπους στην περιοχή. Άλλοι ασθενείς μπορεί να νιώθουν τα βλέφαρά τους πρησμένα. Και στις δύο περιπτώσεις, η βλεφαροπλαστική βοηθά στην απόκτηση νεανικής εμφάνισης.

Για το άνω βλέφαρο, ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί λεπτομερείς τεχνικές για να αναδιαμορφώσει το βλέφαρο και να αφαιρέσει ή να επανατοποθετήσει το λίπος στη φυσική του θέση.

 • Βλεφαροπλαστική Κάτω Βλεφάρου

Η πλαστική χειρουργική των κάτω βλεφάρων ασχολείται με την περιοχή μεταξύ των βλεφαρίδων και του μάγουλου.

Όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα του προσώπου μας αλλάζει, γερνάει. Οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια κάνουν τους ανθρώπους να φαίνονται εξαντλημένοι, ακόμα κι αν δεν είναι.

Για το κάτω βλέφαρο, ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί το περίσσιο δέρμα και λίπος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κοιλότητα που ξεκινά από την εσωτερική γωνία του ματιού προς το μάγουλο βαθαίνει, αλλάζει χρώμα και παραμορφώνεται. Αυτό μπορεί να διορθωθεί με την επανατοποθέτηση του λίπους στην πάσχουσα περιοχή.

Εάν ο ασθενής διαγνωστεί με εκτρόπιο πριν από την επέμβαση, η βλεφαροπλαστική μπορεί να βελτιώσει και αυτό το πρόβλημα.

Οφέλη Βλεφαροπλαστικής

Η βλεφαροπλαστική βοηθά τις γυναίκες και τους άνδρες να αποκαταστήσουν τη νεανική τους εμφάνιση και να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους, χωρίς να παραμορφώσουν το πρόσωπό τους.

 • Λειαίνει τις ρυτίδες του κάτω βλεφάρου
 • Κάνει τους ασθενείς να φαίνονται νεότεροι
 • Μειώνει τη χαλάρωση του δέρματος και τις σακούλες κάτω από τα μάτια
 • Αφαιρεί το υπερβολικό λίπος που προκαλεί πρήξιμο στα βλέφαρα
 • Αντιμετωπίζει τη χαλαρότητα του δέρματος, δημιουργώντας πτυχές στα άνω βλέφαρα
 • Διορθώνει την πτώση των κάτω βλεφάρων
 • Βελτιώνει την εξασθενημένη όραση λόγω της χαλάρωσης των βλεφάρων

Τι Περιλαμβάνει Η Βλεφαροπλαστική;

Βήμα 1ο: Αναισθησία

Το πρώτο βήμα είναι η τοπική ή γενική αναισθησία που χορηγείται από έναν έμπειρο και πιστοποιημένο αναισθησιολόγο.

Βήμα 2ο: Τομή

Ο Δρ Σταύρου ξεκινάει μαρκάροντας τις γραμμές και τις πτυχές των βλεφάρων που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης. Στη συνέχεια, πραγματοποιεί την τομή μέσα στις φυσικές πτυχές των βλεφάρων για να κάνει τις ουλές όσο το δυνατόν πιο αόρατες κατά μήκος των φυσικών πτυχών του βλεφάρου. Ως εκ τούτου, δεν είναι εύκολο για τους άλλους να καταλάβουν εάν ο ασθενής έχει κάνει βλεφαροπλαστική ή όχι. 

 • Βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρων

Ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί το περίσσιο δέρμα και λίπος από τα άνω βλέφαρα, αφήνοντας μόνο όσο λίπος χρειάζεται για μια νέα, φρέσκια, αναζωογονημένη εμφάνιση. Σε περίπτωση προϋπάρχουσας κοιλότητας στο άνω βλέφαρο, ο ιατρός μεταφέρει το λίπος που περίσσεψε για να «γεμίσει» τις κοιλότητες.

 • Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου

Η πλαστική χειρουργική στα κάτω βλέφαρα είναι μια πιο περίπλοκη διαδικασία. Η τομή κρύβεται κάτω από τη γραμμή των βλεφαρίδων φτάνοντας πέρα ​​από τη γωνία του ματιού. Ο χειρουργός αφαιρεί ή επανατοποθετεί το περίσσιο λίπος, το δέρμα και τους μυς.

Βήμα 3ο: Κλείσιμο της τομής

Οι τομές κλείνονται με εξαιρετική προσοχή χρησιμοποιώντας ράμματα που αφαιρούνται μετά από κάποιες μέρες ή απορροφώνται. Ο Δρ Σταύρου εξετάζει προσεκτικά την κάθε περίπτωση κι έπειτα συμβουλεύει τον εκάστοτε ασθενή για το ποια μέθοδος είναι η καταλληλότερη για την κατάστασή του.

Μετά το χειρουργείο, ο Δρ Σταύρου ίσως εφαρμόσει μικρούς αποστειρωμένους επιδέσμους στα βλέφαρα.

Ανάρρωση Μετά Από Βλεφαροπλαστική

Ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει ελαφρύ πρήξιμο κι ελαφρώς μελανιασμένο δέρμα στην περιοχή μετά την επέμβαση.

Για γρήγορη ανάρρωση και άμεση ανακούφιση, ο ασθενής από το μετεγχειρουργικό αίσθημα δυσφορίας, θα πρέπει να χρησιμοποιεί κρύες κομπρέσες και να κρατάει το κεφάλι ελαφρώς ανυψωμένο όταν είναι ξαπλωμένος. Τα παυσίπονα που συνταγογραφούνται από τον χειρουργό θα βοηθήσουν στην ανακούφιση από τυχόν πόνους.

Στο διάστημα μετά την επέμβαση, τα μάτια του ασθενούς μπορεί να είναι ξηρά, κολλώδη ή να αισθάνεται φαγούρα. Ο Δρ Σταύρου θα σας συμβουλεύσει ως προς την καταλληλότερη μέθοδο καθαρισμού της περιοχής των ματιών για μετά το χειρουργείο. Θα αναφέρει επίσης ποιες δραστηριότητες και ποια περιβάλλοντα θα πρέπει να αποφεύγει ο ασθενής για τις εβδομάδες που ακολουθούν μετά την βλεφαροπλαστική.

Ο ασθενής μπορεί να αρχίσει να διαβάζει μετά από 2-3 ημέρες και να επιστρέψει στην εργασία του μετά από 5-10 ημέρες.

Οι πιο έντονες δραστηριότητες και η κατανάλωση αλκοόλ επιτρέπονται μετά από τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

Η εμφάνιση των ματιών θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά, περίπου 6 ημέρες μετά την επέμβαση.

Η περιποίηση του δέρματος και η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη κατά την περίοδο ανάρρωσης. Για να επουλωθούν οι ουλές το συντομότερο δυνατό, ακολουθήστε με ακρίβεια τις οδηγίες του Δρ Σταύρου.

Τα αποτελέσματα είναι μακροπρόθεσμα και ο ασθενής θα αισθάνεται και θα δείχνει 6 με 8 χρόνια νεότερος μετά τη βλεφαροπλαστική.

Πού Γίνεται Η Βλεφαροπλαστική;

Ο Δρ Σταύρου αναλαμβάνει χειρουργικές επεμβάσεις βλεφαροπλαστικής με απόλυτη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής (EIPS) και σε άλλα διαπιστευμένα ιατρικά κέντρα σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής και οι συνεργαζόμενες κλινικές προσφέρουν εξατομικευμένη ιατρική περίθαλψη υψηλών προδιαγραφών και πληρούν όλα τα πρότυπα ασφαλείας και φροντίδας που ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σε ένα όμορφο, άνετο και πολυτελές περιβάλλον.

Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται σε σε μία απολύτως ασφαλή και αποστειρωμένη χειρουργική αίθουσα. Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Το βοηθητικό ιατρικό προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Ο Δρ Σταύρου έχει πάντοτε ως στόχο του να εξασφαλίσει μία ασφαλή κι άνετη χειρουργική εμπειρία για τους ασθενείς του.

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής μεταφέρεται σε μία άλλη αίθουσα όπου παρακολουθείται στενά από το ιατρικό προσωπικό.

Δρ Δημήτρης Σταύρου - Ο Πλαστικός Σας Χειρουργός Για Μία Επιτυχημένη Βλεφαροπλαστική

Ο Δρ Δημήτρης Σταύρου είναι ένας έμπειρος και ταλαντούχος Πλαστικός Χειρουργός που ηγείται του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πλαστικής Χειρουργικής από το 2012. Εκπαιδεύτηκε σε κορυφαία Επιστημονικά Ιατρικά Ιδρύματα στην Ελλάδα, στο Λονδίνο, στη Μελβούρνη και στο Ισραήλ.

Ο Δρ Σταύρου είναι γνωστός ως ένας από τους καλύτερους χειρουργούς βλεφαροπλαστικής στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Η εμπειρία του στην ανόρθωση βλεφάρων συνδυάζεται με ταλέντο και σε βάθος γνώση της Πλαστικής Χειρουργικής. 

Χρησιμοποιεί τα πιο προηγμένα χειρουργικά εργαλεία και μηχανήματα, συνδυάζοντας την παραδοσιακή τεχνική επεμβατικής βλεφαροπλαστικής με σύγχρονες μεθόδους αναίμακτης βλεφαροπλαστικής. Είναι πάντα δίπλα στους ασθενείς του για να τους κάνει να νιώθουν άνετα, ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. 

Για τον Δρ Σταύρου, η προσοχή στις λεπτομέρειες είναι αυτή που κάνει τη διαφορά στις επεμβάσεις βλεφαροπλαστικής.

“Excellence is in the details. Give attention to the details and excellence will come.” 

Δρ Δημήτρης Σταύρου

Χρειάζομαι Βλεφαροπλαστική;

Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας των οποίων τα πεσμένα ή χαλαρά βλέφαρα μαρτυρούν την ηλικία τους, ή τους κάνουν να φαίνονται ακόμα μεγαλύτεροι, είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για επεμβάσεις βλεφαροπλαστικής.

Οι ασθενείς που χρειάζονται βλεφαροπλαστική συνήθως υποφέρουν από υπερβολικό λίπος στα βλέφαρα, έντονες ρυτίδες στην περιοχή, αλλά και «σακούλες» κάτω από τα μάτια τους.

Η βλεφαροπλαστική ενδείκνυται επίσης για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης λόγω χαλάρωσης του δέρματος των άνω βλεφάρων.

Η βλεφαροπλαστική είναι ιδανική για ασθενείς που υποφέρουν από σοβαρές παραμορφώσεις στην περιοχή γύρω από τους οφθαλμούς, συμπεριλαμβανομένης της οφθαλμικής νόσου του θυρεοειδούς.

Βλεφαροπλαστική
Κύπρος, Ελλάδα και Μάλτα

Τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής, είπε κάποτε ο William Shakespeare. Κοιτάμε τους ανθρώπους στα μάτια για να αποκρυπτογραφήσουμε τί σκέφτονται και πώς νιώθουν.

Καθώς όμως μεγαλώνουμε, το δέρμα γύρω από τα μάτια μας αλλάζει. Τα βλέφαρα «βαραίνουν» κι εμφανίζονται «σακούλες» κάτω από τα μάτια, που μας κάνουν να φαινόμαστε κουρασμένοι, νυσταγμένοι και γερασμένοι.

Επιπλέον, η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα και τα γονίδια επιταχύνουν την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια ασφαλής κι αποτελεσματική πλαστική χειρουργική επέμβαση για αισθητικούς σκοπούς, που αποκαθιστά τη φυσική και νεανική εμφάνιση των ματιών.

Βελτιώνει επίσης τη συμμετρία των βλεφάρων, αλλά και την όραση σε περιπτώσεις χαλάρωσης και πτώσης του δέρματος του άνω βλεφάρου, ή αλλαγών στα βλέφαρα που προκαλούνται από τη νόσο του θυρεοειδούς. Οι παραμορφώσεις στο σημείο των ματιών λόγω θυρεοειδούς απαιτούν εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο πλαστικός χειρουργός Δρ Δημήτρης Σταύρου ειδικεύεται σε επεμβάσεις βλεφαροπλαστικής στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα. Αρκετοί από τους ασθενείς συνδυάζουν τη βλεφαροπλαστική με ρινοπλαστική ή ανόρθωση λαιμού.

Τι Είναι Η Βλεφαροπλαστική;

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι υποβάλλονται σε πλαστική χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης ματιών για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους. Τα πεσμένα μάτια, το πρήξιμο των βλεφάρων, οι μαύροι κύκλοι και οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια όχι μόνο σας κάνουν να αισθάνεστε μεγαλύτεροι, αλλά μπορούν επίσης να εμποδίσουν την όρασή σας.

Η αναμόρφωση των βλεφάρων είναι μια ασφαλής χειρουργική επέμβαση με μικρή διάρκεια. Στοχεύει στο να δώσει ένα πιο νεανικό σχήμα στα βλέφαρα, αφαιρώντας το περίσσιο δέρμα, μύες και λίπος στο άνω ή κάτω βλέφαρο – ή και στα δύο.

Ο πλαστικός χειρουργός δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην αφαίρεση του πλεονάζοντος δέρματος και λίπους από τα βλέφαρα, χωρίς ωστόσο να τραβήξει το δέρμα. Έτσι, ο ασθενής αποκτά μια πιο νεανική και φυσική εμφάνιση.

Η βλεφαροπλαστική διαρκεί περίπου δύο ώρες. Ο πλαστικός χειρουργός θα εξετάσει την περίπτωσή σας προσεκτικά και ύστερα θα σας ενημερώσει εάν χρειάζεστε γενική ή τοπική αναισθησία.

Τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής διαρκούν αρκετά χρόνια, ενώ μπορεί να είναι και μόνιμα για τους περισσότερους ασθενείς.

Brunette Woman Boasting Eyelift SurgeryStunning Flawless Eyelift Surgery

 

Επεμβατική Χειρουργική Άνω & Κάτω Βλεφάρων

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να αλλάξει το σχήμα του άνω ή του κάτω βλεφάρου – ή και των δύο.

 • Βλεφαροπλαστική Άνω Βλεφάρων

Η χειρουργική του άνω βλεφάρου ασχολείται με το σημείο του οφθαλμού μεταξύ των βλεφαρίδων και του φρυδιού.

Καθώς μεγαλώνουμε, τα άνω βλέφαρα δίνουν την αίσθηση ότι «κρέμονται» (πεσμένα βλέφαρα), λόγω του πλεονάζοντος λίπους στην περιοχή. Άλλοι ασθενείς μπορεί να νιώθουν τα βλέφαρά τους πρησμένα. Και στις δύο περιπτώσεις, η βλεφαροπλαστική βοηθά στην απόκτηση νεανικής εμφάνισης.

Για το άνω βλέφαρο, ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί λεπτομερείς τεχνικές για να αναδιαμορφώσει το βλέφαρο και να αφαιρέσει ή να επανατοποθετήσει το λίπος στη φυσική του θέση.

 • Βλεφαροπλαστική Κάτω Βλεφάρου

Η πλαστική χειρουργική των κάτω βλεφάρων ασχολείται με την περιοχή μεταξύ των βλεφαρίδων και του μάγουλου.

Όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα του προσώπου μας αλλάζει, γερνάει. Οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια κάνουν τους ανθρώπους να φαίνονται εξαντλημένοι, ακόμα κι αν δεν είναι.

Για το κάτω βλέφαρο, ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί το περίσσιο δέρμα και λίπος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κοιλότητα που ξεκινά από την εσωτερική γωνία του ματιού προς το μάγουλο βαθαίνει, αλλάζει χρώμα και παραμορφώνεται. Αυτό μπορεί να διορθωθεί με την επανατοποθέτηση του λίπους στην πάσχουσα περιοχή.

Εάν ο ασθενής διαγνωστεί με εκτρόπιο πριν από την επέμβαση, η βλεφαροπλαστική μπορεί να βελτιώσει και αυτό το πρόβλημα.

Οφέλη Βλεφαροπλαστικής

Η βλεφαροπλαστική βοηθά τις γυναίκες και τους άνδρες να αποκαταστήσουν τη νεανική τους εμφάνιση και να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους, χωρίς να παραμορφώσουν το πρόσωπό τους.

 • Λειαίνει τις ρυτίδες του κάτω βλεφάρου
 • Κάνει τους ασθενείς να φαίνονται νεότεροι
 • Μειώνει τη χαλάρωση του δέρματος και τις σακούλες κάτω από τα μάτια
 • Αφαιρεί το υπερβολικό λίπος που προκαλεί πρήξιμο στα βλέφαρα
 • Αντιμετωπίζει τη χαλαρότητα του δέρματος, δημιουργώντας πτυχές στα άνω βλέφαρα
 • Διορθώνει την πτώση των κάτω βλεφάρων
 • Βελτιώνει την εξασθενημένη όραση λόγω της χαλάρωσης των βλεφάρων

Τι Περιλαμβάνει Η Βλεφαροπλαστική;

Βήμα 1ο: Αναισθησία

Το πρώτο βήμα είναι η τοπική ή γενική αναισθησία που χορηγείται από έναν έμπειρο και πιστοποιημένο αναισθησιολόγο.

Βήμα 2ο: Τομή

Ο Δρ Σταύρου ξεκινάει μαρκάροντας τις γραμμές και τις πτυχές των βλεφάρων που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης. Στη συνέχεια, πραγματοποιεί την τομή μέσα στις φυσικές πτυχές των βλεφάρων για να κάνει τις ουλές όσο το δυνατόν πιο αόρατες κατά μήκος των φυσικών πτυχών του βλεφάρου. Ως εκ τούτου, δεν είναι εύκολο για τους άλλους να καταλάβουν εάν ο ασθενής έχει κάνει βλεφαροπλαστική ή όχι. 

 • Βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρων

Ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί το περίσσιο δέρμα και λίπος από τα άνω βλέφαρα, αφήνοντας μόνο όσο λίπος χρειάζεται για μια νέα, φρέσκια, αναζωογονημένη εμφάνιση. Σε περίπτωση προϋπάρχουσας κοιλότητας στο άνω βλέφαρο, ο ιατρός μεταφέρει το λίπος που περίσσεψε για να «γεμίσει» τις κοιλότητες.

 • Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου

Η πλαστική χειρουργική στα κάτω βλέφαρα είναι μια πιο περίπλοκη διαδικασία. Η τομή κρύβεται κάτω από τη γραμμή των βλεφαρίδων φτάνοντας πέρα ​​από τη γωνία του ματιού. Ο χειρουργός αφαιρεί ή επανατοποθετεί το περίσσιο λίπος, το δέρμα και τους μυς.

Βήμα 3ο: Κλείσιμο της τομής

Οι τομές κλείνονται με εξαιρετική προσοχή χρησιμοποιώντας ράμματα που αφαιρούνται μετά από κάποιες μέρες ή απορροφώνται. Ο Δρ Σταύρου εξετάζει προσεκτικά την κάθε περίπτωση κι έπειτα συμβουλεύει τον εκάστοτε ασθενή για το ποια μέθοδος είναι η καταλληλότερη για την κατάστασή του.

Μετά το χειρουργείο, ο Δρ Σταύρου ίσως εφαρμόσει μικρούς αποστειρωμένους επιδέσμους στα βλέφαρα.

Ανάρρωση Μετά Από Βλεφαροπλαστική

Ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει ελαφρύ πρήξιμο κι ελαφρώς μελανιασμένο δέρμα στην περιοχή μετά την επέμβαση.

Για γρήγορη ανάρρωση και άμεση ανακούφιση, ο ασθενής από το μετεγχειρουργικό αίσθημα δυσφορίας, θα πρέπει να χρησιμοποιεί κρύες κομπρέσες και να κρατάει το κεφάλι ελαφρώς ανυψωμένο όταν είναι ξαπλωμένος. Τα παυσίπονα που συνταγογραφούνται από τον χειρουργό θα βοηθήσουν στην ανακούφιση από τυχόν πόνους.

Στο διάστημα μετά την επέμβαση, τα μάτια του ασθενούς μπορεί να είναι ξηρά, κολλώδη ή να αισθάνεται φαγούρα. Ο Δρ Σταύρου θα σας συμβουλεύσει ως προς την καταλληλότερη μέθοδο καθαρισμού της περιοχής των ματιών για μετά το χειρουργείο. Θα αναφέρει επίσης ποιες δραστηριότητες και ποια περιβάλλοντα θα πρέπει να αποφεύγει ο ασθενής για τις εβδομάδες που ακολουθούν μετά την βλεφαροπλαστική.

Ο ασθενής μπορεί να αρχίσει να διαβάζει μετά από 2-3 ημέρες και να επιστρέψει στην εργασία του μετά από 5-10 ημέρες.

Οι πιο έντονες δραστηριότητες και η κατανάλωση αλκοόλ επιτρέπονται μετά από τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

Η εμφάνιση των ματιών θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά, περίπου 6 ημέρες μετά την επέμβαση.

Η περιποίηση του δέρματος και η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη κατά την περίοδο ανάρρωσης. Για να επουλωθούν οι ουλές το συντομότερο δυνατό, ακολουθήστε με ακρίβεια τις οδηγίες του Δρ Σταύρου.

Τα αποτελέσματα είναι μακροπρόθεσμα και ο ασθενής θα αισθάνεται και θα δείχνει 6 με 8 χρόνια νεότερος μετά τη βλεφαροπλαστική.

EIPS duration of surgery

Διάρκεια Επέμβασης

1-2 ώρες

EIPS Anaesthesia

Τύπος Αναισθησίας

Γενική ή Τοπική Αναισθησία

EIPS length of hospital stay

Διαμονή στην Κλινική

Μία ημέρα

EIPS Pre Admission Tests

Προεγχειρητικές Εξετάσεις

Εξετάσεις αίματος & ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ)

EIPS Downtime and full recovery

Χρόνος Ανάρρωσης

1 μήνας

EIPS driving after surgery

Οδήγηση

Λίγες ημέρες μετά

EIPS Exercise after surgery

Σωματική Άσκηση

2 εβδομάδες μετά

EIPS final result is very satisfactory

Τελικό Αποτέλεσμα

3-4 μήνες

Πού Γίνεται Η Βλεφαροπλαστική;

Ο Δρ Σταύρου αναλαμβάνει χειρουργικές επεμβάσεις βλεφαροπλαστικής με απόλυτη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής (EIPS) και σε άλλα διαπιστευμένα ιατρικά κέντρα σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής και οι συνεργαζόμενες κλινικές προσφέρουν εξατομικευμένη ιατρική περίθαλψη υψηλών προδιαγραφών και πληρούν όλα τα πρότυπα ασφαλείας και φροντίδας που ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σε ένα όμορφο, άνετο και πολυτελές περιβάλλον.

Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται σε σε μία απολύτως ασφαλή και αποστειρωμένη χειρουργική αίθουσα. Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Το βοηθητικό ιατρικό προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Ο Δρ Σταύρου έχει πάντοτε ως στόχο του να εξασφαλίσει μία ασφαλή κι άνετη χειρουργική εμπειρία για τους ασθενείς του.

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής μεταφέρεται σε μία άλλη αίθουσα όπου παρακολουθείται στενά από το ιατρικό προσωπικό.

Δρ Δημήτρης Σταύρου – Ο Πλαστικός Σας Χειρουργός Για Μία Επιτυχημένη Βλεφαροπλαστική

Ο Δρ Δημήτρης Σταύρου είναι ένας έμπειρος και ταλαντούχος Πλαστικός Χειρουργός που ηγείται του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πλαστικής Χειρουργικής από το 2012. Εκπαιδεύτηκε σε κορυφαία Επιστημονικά Ιατρικά Ιδρύματα στην Ελλάδα, στο Λονδίνο, στη Μελβούρνη και στο Ισραήλ.

Ο Δρ Σταύρου είναι γνωστός ως ένας από τους καλύτερους χειρουργούς βλεφαροπλαστικής στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Η εμπειρία του στην ανόρθωση βλεφάρων συνδυάζεται με ταλέντο και σε βάθος γνώση της Πλαστικής Χειρουργικής. 

Χρησιμοποιεί τα πιο προηγμένα χειρουργικά εργαλεία και μηχανήματα, συνδυάζοντας την παραδοσιακή τεχνική επεμβατικής βλεφαροπλαστικής με σύγχρονες μεθόδους αναίμακτης βλεφαροπλαστικής. Είναι πάντα δίπλα στους ασθενείς του για να τους κάνει να νιώθουν άνετα, ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. 

Για τον Δρ Σταύρου, η προσοχή στις λεπτομέρειες είναι αυτή που κάνει τη διαφορά στις επεμβάσεις βλεφαροπλαστικής.

“Excellence is in the details. Give attention to the details and excellence will come.” 

Δρ Δημήτρης Σταύρου

Χρειάζομαι Βλεφαροπλαστική;

Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας των οποίων τα πεσμένα ή χαλαρά βλέφαρα μαρτυρούν την ηλικία τους, ή τους κάνουν να φαίνονται ακόμα μεγαλύτεροι, είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για επεμβάσεις βλεφαροπλαστικής.

Οι ασθενείς που χρειάζονται βλεφαροπλαστική συνήθως υποφέρουν από υπερβολικό λίπος στα βλέφαρα, έντονες ρυτίδες στην περιοχή, αλλά και «σακούλες» κάτω από τα μάτια τους.

Η βλεφαροπλαστική ενδείκνυται επίσης για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης λόγω χαλάρωσης του δέρματος των άνω βλεφάρων.

Η βλεφαροπλαστική είναι ιδανική για ασθενείς που υποφέρουν από σοβαρές παραμορφώσεις στην περιοχή γύρω από τους οφθαλμούς, συμπεριλαμβανομένης της οφθαλμικής νόσου του θυρεοειδούς.

Ο ασθενής μπορεί να οδηγήσει σε περίπου 5 έως 10 ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση στο άνω βλέφαρο, αφού πιθανών να έχει θολή όραση τις πρώτες ημέρες μετά τη βλεφαροπλαστική. Μιλήστε με τον χειρουργό σας πριν ξεκινήσετε να οδηγείτε ξανά, για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές.

Η πλαστική χειρουργική στα κάτω βλέφαρα μπορεί να λειάνει τις ρυτίδες στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Ωστόσο, οι έμπειροι πλαστικοί χειρουργοί αποφεύγουν να τραβήξουν σφιχτά το δέρμα των βλεφάρων στην περιοχή για να αποφύγουν ένα μη φυσικό αποτέλεσμα.

Μετά τη βλεφαροπλαστική, ο ασθενής μπορεί να φαίνεται 6 έως και 8 χρόνια νεότερος.

Για τους περισσότερους ασθενείς, δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής στην όραση μετά τη βλεφαροπλαστική.

Οι ασθενείς με περίσσεια δέρματος στα πάνω βλέφαρα μπορούν να αποκαταστήσουν ή να βελτιώσουν την όρασή τους μετά από τη βλεφαροπλαστική.

Η ελάχιστη ηλικία για ασθενείς που θέλουν να υποβληθούν σε βλεφαροπλαστική για αισθητικούς λόγους είναι γύρω στα 30.

Για ασθενείς που υποφέρουν από υπερβολικό λίπος στα άνω βλέφαρα, «σακούλες» στα κάτω βλέφαρα ή σοβαρή παραμόρφωση βλεφάρων, η βλεφαροπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί και στην ηλικία των 20 χρόνων περίπου.

View more facial procedures

Contact Us

Privacy Policy

Contact Information:

Office Hours:

Mon - Fri: 09:00 – 20:00

Sat: 09:00 – 13:00


Mon: 10:00 – 20:00

Tue: 02:00 – 20:00

Wed: 10:00 – 16:00

Thu: 12:00 – 20:00

Fri: 09:00 – 16:00


Mon - Fri: 09:00 – 20:00

Sat: 09:00 – 13:00