incredible-marketing Arrow

Αυξητική Στήθους

Πλαστική Στήθους | Αυξητική ΣτήθουςΚύπρος, Ελλάδα και Μάλτα

Το στήθος είναι το αιώνιο σύμβολο θηλυκότητας. Αυτός είναι κι ο λόγος που η αυξητική στήθους είναι μια από τις πιο δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής από τον ταλαντούχο κι έμπειρο πλαστικό χειρουργό Δρ Δημήτρη Σταύρου.

Η χειρουργική επέμβαση αυξητικής στήθους έχει ως στόχο τη βελτίωση του σχήματος και του μεγέθους των μαστών. Βοηθάει τις γυναίκες να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να βελτιώσουν τη συνολική ποιότητα ζωής τους.

Ο πρωταρχικός στόχος της αυξητικής μαστών είναι να αυξήσει το μέγεθος του στήθους χρησιμοποιώντας είτε εμφυτεύματα στήθους, είτε μεταφορά λίπους, ή συνδυασμό των δύο αυτών τεχνικών. 

Στην πρώτη συνάντησή σας με τον Δρ Σταύρου, ο ιατρός θα αξιολογήσει τους στόχους σας, τις επιθυμίες σας, αλλά και τις συμμετρίες του σώματός σας, προτείνοντάς σας τον καταλληλότερο τύπο εμφυτεύματος για την περίπτωσή σας. Επίσης, θα σας κατατοπίσει αναφορικά με το ιδανικό μέγεθος του νέου στήθους ως προς τις αναλογίες σας, αλλά και την τεχνική που θα ακολουθήσει για ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα που θα μοιάζει φυσικό.

Μιλήστε με τον Δρ Σταύρου.

Τί Είναι Η Αυξητική Στήθους;

Το μέγεθος και το σχήμα του μαστού αλλάζουν με τα χρόνια λόγω ποικίλων παραγόντων, όπως η εγκυμοσύνη, η έμμηνος ρύση, τα ορμονικά προβλήματα, η απώλεια βάρους, κλπ. Η αυξητική στήθους είναι η ιδανική επέμβαση για τη μεγέθυνση και τη σμίλευση μικρών, ασύμμετρων ή χωρίς όγκο μαστών. Είναι επίσης ιδανική για γυναίκες που θέλουν να ανακτήσουν τον όγκο και το σχήμα που έχουν χάσει με το πέρασμα των χρόνων.

Η αυξητική στήθους είναι ένα είδος πλαστικής χειρουργικής που πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο πλαστικός χειρουργός τοποθετεί εμφυτεύματα στήθους κάτω από τον θωρακικό μυ ή πίσω από τον ιστό του μαστού. Τα εμφυτεύματα στήθους διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Ο Δρ Σταύρου χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα, ποιοτικά εμφυτεύματα που υπάρχουν στην αγορά.

Ποιες Τεχνικές Χρησιμοποιούνται Στην Αυξητική Μαστών;

Υπάρχουν διάφορες χειρουργικές προσεγγίσεις για την αυξητική στήθους. Κάθε τεχνική διαφέρει ως προς την τοποθέτηση του εμφυτεύματος και την τομή. Κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής διαδικασίας, ο πλαστικός χειρουργός συμβουλεύει την ασθενή σχετικά με το ποια χειρουργική προσέγγιση είναι η καταλληλότερη για το σώμα και τις ανάγκες της. 

Η τοποθέτηση του εμφυτεύματος πρέπει να ταιριάζει με την ανατομία του σώματος και τους αισθητικούς στόχους της εκάστοτε ασθενούς. Υπάρχουν δύο βασικές περιοχές κατάλληλες για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στήθους: 

 • Κάτω από τον θωρακικό μυ

Συνίσταται για ασθενείς με λεπτό δέρμα και ανεπαρκή ιστό μαστού. Στο σημείο αυτό, το εμφύτευμα φαίνεται φυσικό, ενώ έχει και φυσική αίσθηση, καθώς καλύπτεται από τον φυσικό ιστό και τους μυς. Ο διαχωρισμός μεταξύ του ιστού του μαστού και του εμφυτεύματος είναι ευδιάκριτος, κάνοντας τις μετέπειτα μαστογραφίες ευκολότερες. 

 • Πίσω από τον ιστό του μαστού (υπο-αδενικός)

Η τεχνική αυτή είναι επίσης γνωστή ως τοποθέτηση εμφυτεύματος «πάνω από τον θωρακικό μυ». Συνίσταται για γυναίκες με πιο χοντρό δέρμα και επαρκή ιστό μαστού. Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αυτήν την τεχνική τοποθέτησης εμφυτευμάτων μπορεί να έχουν λιγότερο επώδυνη και ταχύτερη ανάρρωση. 

Για την τομή, ο Δρ Σταύρου τοποθετεί εμφυτεύματα στήθους σε ένα από τα ακόλουθα σημεία μέσω δυσδιάκριτων τομών στο δέρμα: 

 • Στην υπομάστια πτυχή (IMF)

Αυτή η τομή είναι η προτιμώμενη και η πιο συνηθισμένη για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών, όπως είναι για παράδειγμα η απώλεια της αίσθησης της θηλής ή η ρικνωτική κάψα. Παρέχει επίσης πιο άμεση πρόσβαση στον μυ για την τοποθέτηση του εμφυτεύματος. 

 • Γύρω από την θηλή (Periareolar)

Αυτή η τομή τοποθετείται μεταξύ του σκούρου δέρματος της θηλής και του ανοιχτού χρώματος δέρμα του μαστού. Η τεχνική αυτή συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά ρικνωτικής κάψας και πιθανώς μειωμένη αίσθηση της θηλής σε σύγκριση με την τομή IMF που αναλύσαμε παραπάνω. 

 • Κάτω από την μασχάλη: 

Πρόκειται για μια μικρή τομή που γίνεται στη μασχάλη, μέσω της οποίας ο πλαστικός χειρουργός τοποθετεί το εμφύτευμα στήθους χρησιμοποιώντας μια εξειδικευμένη κάμερα και πρωτοποριακά εργαλεία. Το δέρμα στην περιοχή της μασχάλης είναι λεπτό και δημιουργεί φυσικές πτυχές και σκιές, καμουφλάροντας έτσι αποτελεσματικά την ουλή.

Υβριδική Αυξητική Μαστών

Η τεχνική Υβριδικής Αυξητικής Μαστών (Hybrid Breast Augmentation) συνδυάζει εμφυτεύματα στήθους μαζί με μεταφορά λίπους για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων ως προς το σχήμα, το μέγεθος και το περίγραμμα των μαστών.

Το μόσχευμα λίπους προέρχεται από μέρη του σώματος του ίδιου του ασθενούς, όπου αποθηκεύεται το επίμονο λίπος, όπως η κοιλιά και το εσωτερικό ή εξωτερικό των μηρών.

Αφού γίνει η συλλογή λιποκυττάρων από τον πλαστικό χειρουργό, τοποθετούνται έπειτα σε ένα αποστειρωμένο δοχείο για να επεξεργαστεί και να καθαριστεί, για να επανατοποθετηθούν στους μαστούς.

Το μόσχευμα λίπους εγχέεται μέσω μικρών συριγγών στους μαστούς για να καμουφλάρει τις αλλοιώσεις κι ασυμμετρίες του περιγράμματος του στήθους. Η τεχνική μεταφοράς λίπους μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με πολύ λεπτό ιστό μαστού, τοποθετώντας λίπος μεταξύ του εμφυτεύματος και του δέρματος, μειώνοντας την πιθανότητα διακριτών ανωμαλιών στη δερματική επιφάνεια.

Ποια Είναι Τα Πλεονεκτήματα της Αυξητικής Πλαστικής Στήθους;

Οι ασθενείς μας στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής (EIPS) επιλέγουν την αυξητική στήθους για να αποκαταστήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να αποκτήσουν το στήθος που πάντα ονειρεύονταν. 

Οι συνηθέστεροι λόγοι που οδηγούν τις γυναίκες στο γραφείο του κορυφαίου πλαστικού χειρουργού Δρ Σταύρου για αυξητική στήθους είναι οι εξής: 

 • Μεγαλύτερο μέγεθος και όγκος στήθους 
 • Πιο συμμετρικό σχήμα στήθους 
 • Πιο όμορφο περίγραμμα στήθους 
 • Επαναφορά χαμένου όγκου μετά από απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνης
 • Παραμόρφωση μαστού

Τι Περιλαμβάνει Η Επέμβαση Αυξητικής Στήθους;

Βήμα 1ο: Αναισθησία

Το πρώτο βήμα είναι η γενική αναισθησία που πραγματοποιείται από έναν έμπειρο και πιστοποιημένο αναισθησιολόγο.

Βήμα 2ο: Τομή

Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μια δυσδιάκριτη τομή μόλις 2.5 εκατοστά στην υπομάστια πτυχή, γύρω από την θηλή ή μέσα στη μασχάλη, όπως εξηγήσαμε παραπάνω. Ο Δρ Σταύρου σχεδιάζει την τομή με βάση το μέγεθος και τον τύπο του εμφυτεύματος, αλλά και την ανατομία του ασθενούς.

Βήμα 3ο: Τοποθέτηση εμφυτεύματος

Ο χειρουργός τοποθετεί το τεχνητό εμφύτευμα κάτω από τον μείζον θωρακικό μυ ή πίσω από τον ιστό του μαστού, όπως αναλύθηκε παραπάνω. Ο σχεδιασμός της τεχνικής τοποθέτησης του εμφυτεύματος εξαρτάται από τον ιστό του μαστού, την κατάσταση του δέρματος και τη μοναδική ανατομία του ασθενούς.

Ο Δρ Σταύρου προσπαθεί πάντα να διατηρήσει τη φυσιολογία του μαστού και να δώσει τη δυνατότητα στις γυναίκες να θηλάσουν με άνεση μετά από την επέμβαση αυξητικής στήθους.

Βήμα 4ο: Κλείσιμο της τομής

Οι τομές κλείνει σε στάδια, ώστε να είναι ελάχιστες και δυσδιάκριτες, σχεδόν αόρατες. 

Ανάρρωση Μετά Την Αυξητική Στήθους

Η αυξητική στήθους είναι επέμβαση της μιας μέρας. Λίγες ώρες μετά την επέμβαση, οι ασθενείς μπορούν να σηκωθούν και να περπατήσουν μόνοι τους. Η πλειοψηφία των ασθενών αισθάνονται έτοιμοι να φύγουν για το σπίτι τους μετά από μία ή δύο μέρες.

Κατά τις πρώτες 48 ώρες, μπορεί να αισθανθείτε μια αίσθηση ζέστης στο στήθος, κόπωση ή και μέτριο πόνο. Μην πανικοβληθείτε εάν το στήθος σας φαίνεται λίγο μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Το οίδημα μετά την επέμβαση υποχωρεί γρήγορα. Θα μπορούσατε επίσης να αισθανθείτε ένα αίσθημα σφιξίματος στην περιοχή του στήθους, καθώς το δέρμα σας προσαρμόζεται στο νέο μέγεθος των μαστών.

Ξυπνώντας από την επέμβαση, θα φοράτε ειδικό ιατρικό στηθόδεσμο και μία ζώνη στήθους. Αυτό το ένδυμα στήριξης θα ελαχιστοποιήσει την κίνηση και θα διατηρήσει το εξαιρετικό αποτέλεσμα του νέου σας στήθους.

Θα πρέπει να κρατήστε τα χέρια και τους αγκώνες σας κοντά στα πλευρά σας και αποφύγετε να σηκώνετε βάρη μέχρι να το επιτρέψει ο πλαστικός σας χειρουργός. Η επιστροφή στις ελαφριές καθημερινές δραστηριότητες ξεκινά σταδιακά από την πρώτη μέρα μετά την επέμβαση. Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν την εργασία και τις πιο έντονες σωματικές δραστηριότητες μετά από δύο εβδομάδες, ξεκινώντας αρχικά με ασκήσεις στο κάτω μέρος του σώματος, και σιγά σιγά επεκτείνοντας τη μυϊκή άσκηση σε ολόκληρο το σώμα.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να λάβετε τα μετεγχειρητικά φάρμακα που θα σας συνταγογραφήσει ο πλαστικός χειρουργός. Επικοινωνήστε αμέσως με τον ιατρό εάν έχετε την οποιαδήποτε ανησυχία σχετικά με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Μπορούμε πάντα να τα προσαρμόσουμε, αν χρειαστεί.

Το αποτέλεσμα της αυξητικής στήθους συνεχίζει να βελτιώνεται μέχρις ότου τα εμφυτεύματα να κατέβουν και να λάβουν την τελική τους θέση. Τα αποτελέσματα είναι μοναδικά και μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, αλλαγές στο σωματικό βάρος ή/και μία μελλοντική εγκυμοσύνη μπορεί να αλλάξουν την εμφάνιση του νέου σας στήθους.

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μοναδικός για κάθε ασθενή. Μολαταύτα, υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που μπορούν να επιταχύνουν την ανάρρωση.

Ακολουθεί μια λίστα με συμβουλές για ταχεία ανάρρωση μετά από αυξητική στήθους:

Τί να κάνετε μετά την επέμβαση αυξητικής στήθους

 • Χαλαρώστε και πάρτε παυσίπονα σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού
 • Φορέστε στηθόδεσμο στήριξης ή οποιοδήποτε άλλο μετεγχειρητικό ένδυμα προτείνει ο χειρουργός
 • Κοιμηθείτε ανάσκελα το βράδυ
 • Κάντε μία ήπια δραστηριότητα μόλις αισθανθείτε έτοιμοι
 • Ελάτε στα επόμενα προγραμματισμένα ραντεβού σας
 • Ζητήστε βοήθεια από φίλους και συγγενείς τις πρώτες μέρες
 • Κάντε τις προτεινόμενες από τον ιατρό ασκήσεις
 • Κάντε μασάζ στο στήθος σύμφωνα με τις οδηγίες
 • Προστατέψτε το στήθος σας από οποιαδήποτε πίεση στην περιοχή

Τί να Μην κάνετε μετά από επέμβαση αυξητικής στήθους

 • Αποφύγετε την άρση βαρών ή άλλες έντονες δραστηριότητες για τουλάχιστον 4 εβδομάδες
 • Μην αγνοείτε τις οδηγίες φροντίδας της περιοχής μετά την επέμβαση
 • Μην καπνίζετε για 1 μήνα μετά την επέμβαση 
 • Μην αφαιρείτε τη χειρουργική ταινία
 • Μην αφήνετε τις ουλές εκτεθειμένες στον ήλιο
 • Μην κοιμάστε στο πλάι ή μπρούμυτα
 • Μην φοράτε τα συνηθισμένα σουτιέν με σίδερα 
 • Μην αγγίζετε τις τομές
 • Μην παίρνετε φάρμακα που αραιώνουν το αίμα

Πού Γίνεται Η Πλαστική Αυξητικής Στήθους;

Ο Δρ Σταύρου αναλαμβάνει επεμβάσεις αυξητικής στήθους με απόλυτη επιτυχία σε διαπιστευμένα ιατρικά κέντρα σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα.

Η αυξητική στήθους πραγματοποιείται σε μία απολύτως ασφαλή και αποστειρωμένη χειρουργική αίθουσα. Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Το βοηθητικό ιατρικό προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο κι εξειδικευμένο σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Ο Δρ Σταύρου έχει πάντοτε ως στόχο του να εξασφαλίσει μία ασφαλή κι άνετη χειρουργική εμπειρία για τους ασθενείς του.

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής μεταφέρεται σε μία άλλη αίθουσα όπου παρακολουθείται στενά από το ιατρικό προσωπικό.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής (EIPS) προσφέρει εξαιρετική ιατρική περίθαλψη και πληροί υψηλά πρότυπα ασφάλειας και φροντίδας όπως αυτά ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Οι κλινικές του EIPS παρέχουν εξατομικευμένη ιατρική περίθαλψη σε ένα όμορφο, άνετο και πολυτελές περιβάλλον.

Δρ Δημήτρης Σταύρου - Ο Πλαστικός Σας Χειρουργός Για Μία Επιτυχημένη Αυξητική Στήθους

Ο Δρ Δημήτρης Σταύρου είναι ένας έμπειρος και ταλαντούχος Πλαστικός Χειρουργός που ηγείται του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πλαστικής Χειρουργικής από το 2012. Εκπαιδεύτηκε σε κορυφαία Επιστημονικά Ιατρικά Ιδρύματα στην Ελλάδα, στη Μελβούρνη, στο Λονδίνο και στο Ισραήλ.

Ο Δρ Σταύρου είναι γνωστός ως ένας από τους καλύτερους χειρουργούς αυξητικής στήθους στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Προσκαλείται συχνά να μιλήσει για τη χειρουργική του μαστού σε διεθνή ιατρικά συνέδρια, επιστημονικά εργαστήρια και διαδικτυακά σεμινάρια. Είναι επίσης γνωστός για την επιτυχία που φέρει και τα ασύγκριτα επιτυχημένα αποτελέσματα σε ορισμένες από τις πιο περίπλοκες και προηγμένες επεμβάσεις πλαστικής στήθους.

Μετά από χρόνια εμπειρίας σε επεμβάσεις μαστού, ο Δρ Σταύρου προσαρμόζει επιτυχώς κάθε επέμβαση στις μοναδικές ανάγκες του κάθε ασθενούς. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ένα στήθος όσο πιο φυσικό γίνεται ως προς την όψη και την αφή.

“Excellence is in the details. Give attention to the details and excellence will come.” 

Δρ Δημήτρης Σταύρου

Μπορώ Να Κάνω Αυξητική Πλαστική Στήθους;

Η αυξητική στήθους στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής είναι μια ασφαλής διαδικασία για όλες τις γυναίκες που δεν είναι πλήρως ικανοποιημένες με το μέγεθος ή και το σχήμα του μαστού τους. Βοηθά στην ενίσχυση της εικόνας του μαστού, προσφέροντας όγκο, συμμετρία, σφριγηλότητα και γενικά, ένα ιδανικό σχήμα και μέγεθος.

Το αποτέλεσμα είναι ένα στήθος που μοιάζει φυσικό και τονώνει την αυτοπεποίθηση των ασθενών. Η επέμβαση αυξητικής στήθους είναι η μόνη ασφαλής και επιτυχημένη μέθοδος για να μεγαλώσετε το στήθος σας. Δίαιτες, ασκήσεις ή τα «θαυματουργά ενισχυτικά στήθους» που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν μπορούν να αυξήσουν ή έστω να βελτιώσουν το μέγεθος και το σχήμα του στήθους.

Ο Δρ Σταύρου ελέγχει προσεκτικά τους μαστούς, την κατάσταση του δέρματος, τον μυϊκό ιστό και τις σωματικές αναλογίες του ασθενούς. Εξετάζει επίσης το γενικότερο ιατρικό ιστορικό του ασθενούς και πιθανές αλλεργίες. 

Οι ασθενείς θα πρέπει να ενημερώσουν τον χειρουργό αναφορικά με προηγούμενες επεμβάσεις μαστού, οικογενειακό ιστορικό παθήσεων μαστού, πιθανή εγκυμοσύνη, τοκετό ή γαλουχία. Επιπλέον, είναι σημαντικό για τον χειρουργό να κατανοήσει τις ανησυχίες και τους αισθητικούς σας στόχους. Μετά από μία ενδελεχή συζήτηση, θα σας ενημερώσει για το εάν η αυξητική στήθους είναι κατάλληλη κι ασφαλής για εσάς προσωπικά.

Οι περισσότερες υποψήφιες για αυξητική στήθους είναι νεαρές γυναίκες που δεν έχουν το μέγεθος και το σχήμα και όγκο στήθους που επιθυμούν, αλλά και γυναίκες των οποίων το στήθος έχει αλλάξει μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό. 

Οι νεαρές γυναίκες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την ανάπτυξή τους πριν αποφασίσουν να μεγαλώσουν το στήθος τους. Για τις γυναίκες που έχουν χάσει όγκο λόγω ορμονικών αλλαγών, απώλειας βάρους ή τεκνοποίησης, τα εμφυτεύματα στήθους αποκαθιστούν τη νεανική όψη και αντιμετωπίζουν τη χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή.

Οι καταλληλότερες υποψήφιες για αυξητική στήθους είναι υγιείς γυναίκες που έχουν ρεαλιστικούς στόχους ως προς την εξωτερική εμφάνιση που θέλουν να επιτύχουν. 

Για να προγραμματίσετε ένα αρχικό ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό Δρ Δημήτρη Σταύρου, επικοινωνήστε με το γραφείο του σήμερα.

Μιλήστε με τον Δρ Σταύρου.

Πλαστική Στήθους | Αυξητική Στήθους
Κύπρος, Ελλάδα και Μάλτα

Το στήθος είναι το αιώνιο σύμβολο θηλυκότητας. Αυτός είναι κι ο λόγος που η αυξητική στήθους είναι μια από τις πιο δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής από τον ταλαντούχο κι έμπειρο πλαστικό χειρουργό Δρ Δημήτρη Σταύρου.

Η χειρουργική επέμβαση αυξητικής στήθους έχει ως στόχο τη βελτίωση του σχήματος και του μεγέθους των μαστών. Βοηθάει τις γυναίκες να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να βελτιώσουν τη συνολική ποιότητα ζωής τους.

Ο πρωταρχικός στόχος της αυξητικής μαστών είναι να αυξήσει το μέγεθος του στήθους χρησιμοποιώντας είτε εμφυτεύματα στήθους, είτε μεταφορά λίπους, ή συνδυασμό των δύο αυτών τεχνικών. 

Στην πρώτη συνάντησή σας με τον Δρ Σταύρου, ο ιατρός θα αξιολογήσει τους στόχους σας, τις επιθυμίες σας, αλλά και τις συμμετρίες του σώματός σας, προτείνοντάς σας τον καταλληλότερο τύπο εμφυτεύματος για την περίπτωσή σας. Επίσης, θα σας κατατοπίσει αναφορικά με το ιδανικό μέγεθος του νέου στήθους ως προς τις αναλογίες σας, αλλά και την τεχνική που θα ακολουθήσει για ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα που θα μοιάζει φυσικό.

Τί Είναι Η Αυξητική Στήθους;

Το μέγεθος και το σχήμα του μαστού αλλάζουν με τα χρόνια λόγω ποικίλων παραγόντων, όπως η εγκυμοσύνη, η έμμηνος ρύση, τα ορμονικά προβλήματα, η απώλεια βάρους, κλπ. Η αυξητική στήθους είναι η ιδανική επέμβαση για τη μεγέθυνση και τη σμίλευση μικρών, ασύμμετρων ή χωρίς όγκο μαστών. Είναι επίσης ιδανική για γυναίκες που θέλουν να ανακτήσουν τον όγκο και το σχήμα που έχουν χάσει με το πέρασμα των χρόνων.

Η αυξητική στήθους είναι ένα είδος πλαστικής χειρουργικής που πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο πλαστικός χειρουργός τοποθετεί εμφυτεύματα στήθους κάτω από τον θωρακικό μυ ή πίσω από τον ιστό του μαστού. Τα εμφυτεύματα στήθους διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Ο Δρ Σταύρου χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα, ποιοτικά εμφυτεύματα που υπάρχουν στην αγορά.

Ποιες Τεχνικές Χρησιμοποιούνται Στην Αυξητική Μαστών;

Υπάρχουν διάφορες χειρουργικές προσεγγίσεις για την αυξητική στήθους. Κάθε τεχνική διαφέρει ως προς την τοποθέτηση του εμφυτεύματος και την τομή. Κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής διαδικασίας, ο πλαστικός χειρουργός συμβουλεύει την ασθενή σχετικά με το ποια χειρουργική προσέγγιση είναι η καταλληλότερη για το σώμα και τις ανάγκες της. 

Η τοποθέτηση του εμφυτεύματος πρέπει να ταιριάζει με την ανατομία του σώματος και τους αισθητικούς στόχους της εκάστοτε ασθενούς. Υπάρχουν δύο βασικές περιοχές κατάλληλες για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στήθους: 

 • Κάτω από τον θωρακικό μυ

Συνίσταται για ασθενείς με λεπτό δέρμα και ανεπαρκή ιστό μαστού. Στο σημείο αυτό, το εμφύτευμα φαίνεται φυσικό, ενώ έχει και φυσική αίσθηση, καθώς καλύπτεται από τον φυσικό ιστό και τους μυς. Ο διαχωρισμός μεταξύ του ιστού του μαστού και του εμφυτεύματος είναι ευδιάκριτος, κάνοντας τις μετέπειτα μαστογραφίες ευκολότερες. 

 • Πίσω από τον ιστό του μαστού (υπο-αδενικός)

Η τεχνική αυτή είναι επίσης γνωστή ως τοποθέτηση εμφυτεύματος «πάνω από τον θωρακικό μυ». Συνίσταται για γυναίκες με πιο χοντρό δέρμα και επαρκή ιστό μαστού. Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αυτήν την τεχνική τοποθέτησης εμφυτευμάτων μπορεί να έχουν λιγότερο επώδυνη και ταχύτερη ανάρρωση. 

Για την τομή, ο Δρ Σταύρου τοποθετεί εμφυτεύματα στήθους σε ένα από τα ακόλουθα σημεία μέσω δυσδιάκριτων τομών στο δέρμα: 

 • Στην υπομάστια πτυχή (IMF)

Αυτή η τομή είναι η προτιμώμενη και η πιο συνηθισμένη για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών, όπως είναι για παράδειγμα η απώλεια της αίσθησης της θηλής ή η ρικνωτική κάψα. Παρέχει επίσης πιο άμεση πρόσβαση στον μυ για την τοποθέτηση του εμφυτεύματος. 

 • Γύρω από την θηλή (Periareolar)

Αυτή η τομή τοποθετείται μεταξύ του σκούρου δέρματος της θηλής και του ανοιχτού χρώματος δέρμα του μαστού. Η τεχνική αυτή συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά ρικνωτικής κάψας και πιθανώς μειωμένη αίσθηση της θηλής σε σύγκριση με την τομή IMF που αναλύσαμε παραπάνω. 

 • Κάτω από την μασχάλη: 

Πρόκειται για μια μικρή τομή που γίνεται στη μασχάλη, μέσω της οποίας ο πλαστικός χειρουργός τοποθετεί το εμφύτευμα στήθους χρησιμοποιώντας μια εξειδικευμένη κάμερα και πρωτοποριακά εργαλεία. Το δέρμα στην περιοχή της μασχάλης είναι λεπτό και δημιουργεί φυσικές πτυχές και σκιές, καμουφλάροντας έτσι αποτελεσματικά την ουλή.

Breast Augmentation in CyprusBreast Augmentation Surgeon in Cyprus

Υβριδική Αυξητική Μαστών

Η τεχνική Υβριδικής Αυξητικής Μαστών (Hybrid Breast Augmentation) συνδυάζει εμφυτεύματα στήθους μαζί με μεταφορά λίπους για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων ως προς το σχήμα, το μέγεθος και το περίγραμμα των μαστών.

Το μόσχευμα λίπους προέρχεται από μέρη του σώματος του ίδιου του ασθενούς, όπου αποθηκεύεται το επίμονο λίπος, όπως η κοιλιά και το εσωτερικό ή εξωτερικό των μηρών.

Αφού γίνει η συλλογή λιποκυττάρων από τον πλαστικό χειρουργό, τοποθετούνται έπειτα σε ένα αποστειρωμένο δοχείο για να επεξεργαστεί και να καθαριστεί, για να επανατοποθετηθούν στους μαστούς.

Το μόσχευμα λίπους εγχέεται μέσω μικρών συριγγών στους μαστούς για να καμουφλάρει τις αλλοιώσεις κι ασυμμετρίες του περιγράμματος του στήθους. Η τεχνική μεταφοράς λίπους μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με πολύ λεπτό ιστό μαστού, τοποθετώντας λίπος μεταξύ του εμφυτεύματος και του δέρματος, μειώνοντας την πιθανότητα διακριτών ανωμαλιών στη δερματική επιφάνεια.

Ποια Είναι Τα Πλεονεκτήματα της Αυξητικής Πλαστικής Στήθους;

Οι ασθενείς μας στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής (EIPS) επιλέγουν την αυξητική στήθους για να αποκαταστήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να αποκτήσουν το στήθος που πάντα ονειρεύονταν. 

Οι συνηθέστεροι λόγοι που οδηγούν τις γυναίκες στο γραφείο του κορυφαίου πλαστικού χειρουργού Δρ Σταύρου για αυξητική στήθους είναι οι εξής: 

 • Μεγαλύτερο μέγεθος και όγκος στήθους 
 • Πιο συμμετρικό σχήμα στήθους 
 • Πιο όμορφο περίγραμμα στήθους 
 • Επαναφορά χαμένου όγκου μετά από απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνης
 • Παραμόρφωση μαστού

Τι Περιλαμβάνει Η Επέμβαση Αυξητικής Στήθους;

Βήμα 1ο: Αναισθησία

Το πρώτο βήμα είναι η γενική αναισθησία που πραγματοποιείται από έναν έμπειρο και πιστοποιημένο αναισθησιολόγο.

Βήμα 2ο: Τομή

Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μια δυσδιάκριτη τομή μόλις 2.5 εκατοστά στην υπομάστια πτυχή, γύρω από την θηλή ή μέσα στη μασχάλη, όπως εξηγήσαμε παραπάνω. Ο Δρ Σταύρου σχεδιάζει την τομή με βάση το μέγεθος και τον τύπο του εμφυτεύματος, αλλά και την ανατομία του ασθενούς.

Βήμα 3ο: Τοποθέτηση εμφυτεύματος

Ο χειρουργός τοποθετεί το τεχνητό εμφύτευμα κάτω από τον μείζον θωρακικό μυ ή πίσω από τον ιστό του μαστού, όπως αναλύθηκε παραπάνω. Ο σχεδιασμός της τεχνικής τοποθέτησης του εμφυτεύματος εξαρτάται από τον ιστό του μαστού, την κατάσταση του δέρματος και τη μοναδική ανατομία του ασθενούς.

Ο Δρ Σταύρου προσπαθεί πάντα να διατηρήσει τη φυσιολογία του μαστού και να δώσει τη δυνατότητα στις γυναίκες να θηλάσουν με άνεση μετά από την επέμβαση αυξητικής στήθους.

Βήμα 4ο: Κλείσιμο της τομής

Οι τομές κλείνει σε στάδια, ώστε να είναι ελάχιστες και δυσδιάκριτες, σχεδόν αόρατες. 

Ανάρρωση Μετά Την Αυξητική Στήθους

Η αυξητική στήθους είναι επέμβαση της μιας μέρας. Λίγες ώρες μετά την επέμβαση, οι ασθενείς μπορούν να σηκωθούν και να περπατήσουν μόνοι τους. Η πλειοψηφία των ασθενών αισθάνονται έτοιμοι να φύγουν για το σπίτι τους μετά από μία ή δύο μέρες.

Κατά τις πρώτες 48 ώρες, μπορεί να αισθανθείτε μια αίσθηση ζέστης στο στήθος, κόπωση ή και μέτριο πόνο. Μην πανικοβληθείτε εάν το στήθος σας φαίνεται λίγο μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Το οίδημα μετά την επέμβαση υποχωρεί γρήγορα. Θα μπορούσατε επίσης να αισθανθείτε ένα αίσθημα σφιξίματος στην περιοχή του στήθους, καθώς το δέρμα σας προσαρμόζεται στο νέο μέγεθος των μαστών.

Ξυπνώντας από την επέμβαση, θα φοράτε ειδικό ιατρικό στηθόδεσμο και μία ζώνη στήθους. Αυτό το ένδυμα στήριξης θα ελαχιστοποιήσει την κίνηση και θα διατηρήσει το εξαιρετικό αποτέλεσμα του νέου σας στήθους.

Θα πρέπει να κρατήστε τα χέρια και τους αγκώνες σας κοντά στα πλευρά σας και αποφύγετε να σηκώνετε βάρη μέχρι να το επιτρέψει ο πλαστικός σας χειρουργός. Η επιστροφή στις ελαφριές καθημερινές δραστηριότητες ξεκινά σταδιακά από την πρώτη μέρα μετά την επέμβαση. Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν την εργασία και τις πιο έντονες σωματικές δραστηριότητες μετά από δύο εβδομάδες, ξεκινώντας αρχικά με ασκήσεις στο κάτω μέρος του σώματος, και σιγά σιγά επεκτείνοντας τη μυϊκή άσκηση σε ολόκληρο το σώμα.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να λάβετε τα μετεγχειρητικά φάρμακα που θα σας συνταγογραφήσει ο πλαστικός χειρουργός. Επικοινωνήστε αμέσως με τον ιατρό εάν έχετε την οποιαδήποτε ανησυχία σχετικά με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Μπορούμε πάντα να τα προσαρμόσουμε, αν χρειαστεί.

Το αποτέλεσμα της αυξητικής στήθους συνεχίζει να βελτιώνεται μέχρις ότου τα εμφυτεύματα να κατέβουν και να λάβουν την τελική τους θέση. Τα αποτελέσματα είναι μοναδικά και μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, αλλαγές στο σωματικό βάρος ή/και μία μελλοντική εγκυμοσύνη μπορεί να αλλάξουν την εμφάνιση του νέου σας στήθους.

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μοναδικός για κάθε ασθενή. Μολαταύτα, υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που μπορούν να επιταχύνουν την ανάρρωση.

Ακολουθεί μια λίστα με συμβουλές για ταχεία ανάρρωση μετά από αυξητική στήθους:

Τί να κάνετε μετά την επέμβαση αυξητικής στήθους

 • Χαλαρώστε και πάρτε παυσίπονα σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού
 • Φορέστε στηθόδεσμο στήριξης ή οποιοδήποτε άλλο μετεγχειρητικό ένδυμα προτείνει ο χειρουργός
 • Κοιμηθείτε ανάσκελα το βράδυ
 • Κάντε μία ήπια δραστηριότητα μόλις αισθανθείτε έτοιμοι
 • Ελάτε στα επόμενα προγραμματισμένα ραντεβού σας
 • Ζητήστε βοήθεια από φίλους και συγγενείς τις πρώτες μέρες
 • Κάντε τις προτεινόμενες από τον ιατρό ασκήσεις
 • Κάντε μασάζ στο στήθος σύμφωνα με τις οδηγίες
 • Προστατέψτε το στήθος σας από οποιαδήποτε πίεση στην περιοχή

Τί να Μην κάνετε μετά από επέμβαση αυξητικής στήθους

 • Αποφύγετε την άρση βαρών ή άλλες έντονες δραστηριότητες για τουλάχιστον 4 εβδομάδες
 • Μην αγνοείτε τις οδηγίες φροντίδας της περιοχής μετά την επέμβαση
 • Μην καπνίζετε για 1 μήνα μετά την επέμβαση 
 • Μην αφαιρείτε τη χειρουργική ταινία
 • Μην αφήνετε τις ουλές εκτεθειμένες στον ήλιο
 • Μην κοιμάστε στο πλάι ή μπρούμυτα
 • Μην φοράτε τα συνηθισμένα σουτιέν με σίδερα 
 • Μην αγγίζετε τις τομές
 • Μην παίρνετε φάρμακα που αραιώνουν το αίμα
EIPS duration of surgery

Διάρκεια Επέμβασης

30-40 λεπτά

EIPS Anaesthesia

Τύπος Αναισθησίας

Γενική Αναισθησία

EIPS length of hospital stay

Διαμονή στην Κλινική

Μία ημέρα

EIPS Pre Admission Tests

Προεγχειρητικές Εξετάσεις

Εξετάσεις αίματος & ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ)

EIPS Downtime and full recovery

Χρόνος Ανάρρωσης

1-2 εβδομάδες

EIPS driving after surgery

Οδήγηση

Λίγες ημέρες μετά

Σωματική Άσκηση

2 μήνες μετά

EIPS final result is very satisfactory

Τελικό Αποτέλεσμα

3-4 μήνες

Πού Γίνεται Η Πλαστική Αυξητικής Στήθους;

Ο Δρ Σταύρου αναλαμβάνει επεμβάσεις αυξητικής στήθους με απόλυτη επιτυχία σε διαπιστευμένα ιατρικά κέντρα σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα.

Η αυξητική στήθους πραγματοποιείται σε μία απολύτως ασφαλή και αποστειρωμένη χειρουργική αίθουσα. Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Το βοηθητικό ιατρικό προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο κι εξειδικευμένο σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Ο Δρ Σταύρου έχει πάντοτε ως στόχο του να εξασφαλίσει μία ασφαλή κι άνετη χειρουργική εμπειρία για τους ασθενείς του.

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής μεταφέρεται σε μία άλλη αίθουσα όπου παρακολουθείται στενά από το ιατρικό προσωπικό.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής (EIPS) προσφέρει εξαιρετική ιατρική περίθαλψη και πληροί υψηλά πρότυπα ασφάλειας και φροντίδας όπως αυτά ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Οι κλινικές του EIPS παρέχουν εξατομικευμένη ιατρική περίθαλψη σε ένα όμορφο, άνετο και πολυτελές περιβάλλον.

Δρ Δημήτρης Σταύρου – Ο Πλαστικός Σας Χειρουργός Για Μία Επιτυχημένη Αυξητική Στήθους

Ο Δρ Δημήτρης Σταύρου είναι ένας έμπειρος και ταλαντούχος Πλαστικός Χειρουργός που ηγείται του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πλαστικής Χειρουργικής από το 2012. Εκπαιδεύτηκε σε κορυφαία Επιστημονικά Ιατρικά Ιδρύματα στην Ελλάδα, στη Μελβούρνη, στο Λονδίνο και στο Ισραήλ.

Ο Δρ Σταύρου είναι γνωστός ως ένας από τους καλύτερους χειρουργούς αυξητικής στήθους στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Προσκαλείται συχνά να μιλήσει για τη χειρουργική του μαστού σε διεθνή ιατρικά συνέδρια, επιστημονικά εργαστήρια και διαδικτυακά σεμινάρια. Είναι επίσης γνωστός για την επιτυχία που φέρει και τα ασύγκριτα επιτυχημένα αποτελέσματα σε ορισμένες από τις πιο περίπλοκες και προηγμένες επεμβάσεις πλαστικής στήθους.

Μετά από χρόνια εμπειρίας σε επεμβάσεις μαστού, ο Δρ Σταύρου προσαρμόζει επιτυχώς κάθε επέμβαση στις μοναδικές ανάγκες του κάθε ασθενούς. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ένα στήθος όσο πιο φυσικό γίνεται ως προς την όψη και την αφή.

“Excellence is in the details. Give attention to the details and excellence will come.” 

Δρ Δημήτρης Σταύρου

Μπορώ Να Κάνω Αυξητική Πλαστική Στήθους;

Η αυξητική στήθους στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής είναι μια ασφαλής διαδικασία για όλες τις γυναίκες που δεν είναι πλήρως ικανοποιημένες με το μέγεθος ή και το σχήμα του μαστού τους. Βοηθά στην ενίσχυση της εικόνας του μαστού, προσφέροντας όγκο, συμμετρία, σφριγηλότητα και γενικά, ένα ιδανικό σχήμα και μέγεθος.

Το αποτέλεσμα είναι ένα στήθος που μοιάζει φυσικό και τονώνει την αυτοπεποίθηση των ασθενών. Η επέμβαση αυξητικής στήθους είναι η μόνη ασφαλής και επιτυχημένη μέθοδος για να μεγαλώσετε το στήθος σας. Δίαιτες, ασκήσεις ή τα «θαυματουργά ενισχυτικά στήθους» που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν μπορούν να αυξήσουν ή έστω να βελτιώσουν το μέγεθος και το σχήμα του στήθους.

Ο Δρ Σταύρου ελέγχει προσεκτικά τους μαστούς, την κατάσταση του δέρματος, τον μυϊκό ιστό και τις σωματικές αναλογίες του ασθενούς. Εξετάζει επίσης το γενικότερο ιατρικό ιστορικό του ασθενούς και πιθανές αλλεργίες. 

Οι ασθενείς θα πρέπει να ενημερώσουν τον χειρουργό αναφορικά με προηγούμενες επεμβάσεις μαστού, οικογενειακό ιστορικό παθήσεων μαστού, πιθανή εγκυμοσύνη, τοκετό ή γαλουχία. Επιπλέον, είναι σημαντικό για τον χειρουργό να κατανοήσει τις ανησυχίες και τους αισθητικούς σας στόχους. Μετά από μία ενδελεχή συζήτηση, θα σας ενημερώσει για το εάν η αυξητική στήθους είναι κατάλληλη κι ασφαλής για εσάς προσωπικά.

Οι περισσότερες υποψήφιες για αυξητική στήθους είναι νεαρές γυναίκες που δεν έχουν το μέγεθος και το σχήμα και όγκο στήθους που επιθυμούν, αλλά και γυναίκες των οποίων το στήθος έχει αλλάξει μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό. 

Οι νεαρές γυναίκες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την ανάπτυξή τους πριν αποφασίσουν να μεγαλώσουν το στήθος τους. Για τις γυναίκες που έχουν χάσει όγκο λόγω ορμονικών αλλαγών, απώλειας βάρους ή τεκνοποίησης, τα εμφυτεύματα στήθους αποκαθιστούν τη νεανική όψη και αντιμετωπίζουν τη χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή.

Οι καταλληλότερες υποψήφιες για αυξητική στήθους είναι υγιείς γυναίκες που έχουν ρεαλιστικούς στόχους ως προς την εξωτερική εμφάνιση που θέλουν να επιτύχουν. 

Για να προγραμματίσετε ένα αρχικό ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό Δρ Δημήτρη Σταύρου, επικοινωνήστε με το γραφείο του σήμερα.

Μιλήστε με τον Δρ Σταύρου

Τα εμφυτεύματα στήθους προσθέτουν ή αποκαθιστούν τον όγκο του μαστού. Δημιουργούν επίσης μια πιο αναλογική και συμμετρική εμφάνιση και βελτιώνουν το περίγραμμα της σιλουέτας σας. 

Σήμερα, τα σύγχρονα εμφυτεύματα στήθους είναι προϊόντα καινοτόμων τεχνολογιών και πολύ πιο ασφαλή απ’ ότι στο παρελθόν. Ο τύπος και η όψη του εμφυτεύματος εξαρτάται από τους αισθητικούς στόχους του ασθενούς, την σωματική του ανατομία, το δέρμα και τον ιστό του μαστού.

Σχεδιασμένα με γνώμονα την ασφάλειά σας, τα λεία εμφυτεύματα σιλικόνης που χρησιμοποιούμε στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής φαίνονται και νιώθουν φυσικά στην όψη και την κίνηση, αφού μιμούνται τον πραγματικό ιστό του μαστού, και διατηρούν την απαλότητά τους με την πάροδο του χρόνου.

Η μέση διάρκεια μιας επέμβασης αυξητικής στήθους είναι 30 έως 40 λεπτά, εκτός εάν συνδυαστεί με άλλη αισθητική επέμβαση.

Μετά την αυξητική στήθους, ο ασθενής πρέπει να φοράει μετεγχειρουργικό σουτιέν για 6 έως 8 εβδομάδες. Είναι σημαντικό για τον ασθενή να ακολουθεί προσεκτικά τις οδηγίες του χειρουργού για γρήγορη ανάρρωση.

Το αίσθημα σφιξίματος μετά την αυξητική στήθους μπορεί να διαρκέσει από 3 εβδομάδες έως και 3 μήνες. Ενώ το οίδημα μετά την επέμβαση υποχωρεί γρήγορα, το στήθος σας μπορεί να παραμείνει πρησμένο κι ευαίσθητο στο άγγιγμα για ένα μήνα ή και περισσότερο. Οι ασθενείς συνήθως αισθάνονται πολύ καλύτερα μετά τη δεύτερη εβδομάδα. Τα εμφυτεύματα αρχίζουν να παίρνουν την τελική τους όψη την τρίτη εβδομάδα.

Οι ασθενείς είναι φυσιολογικό να αισθάνονται διαχειρίσιμο πόνο μετά το χειρουργείο αυξητικής στήθους. Ο πλαστικός χειρουργός συνταγογραφεί παυσίπονα, ειδικά για τις πρώτες 2-3 ημέρες μετά την επέμβαση, τα οποία καταπραΰνουν τον πόνο και την ενόχληση που αισθάνεται.

Το μέσο κόστος της αυξητικής μαστών εξαρτάται από τη χώρα, τον τύπο των εμφυτευμάτων και τον γιατρό. Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός εγγυάται μια ασφαλής διαδικασία κι επιτυχημένα αποτελέσματα. Επομένως, είναι πιο σημαντικό να επενδύσετε στην εμπειρία, την ικανότητα, το εκπαιδευτικό υπόβαθρο και τις δεξιότητες του γιατρού. Η ασφάλιση υγείας συνήθως δεν καλύπτει το κόστος της αυξητικής στήθους, καθώς πρόκειται για αισθητική επέμβαση.

Μπορείτε να συνδυάσετε την αυξητική στήθους με την ανόρθωση στήθους, σε μια εξειδικευμένη συνδυαστική επέμβαση που ονομάζεται Αυξητική Μαστοπηξία

Τα εμφυτεύματα μπορούν να αντικαταστήσουν τον χαμένο όγκο του μαστού, αλλά δεν μπορούν να αψηφήσουν τη βαρύτητα. Εάν υπάρχει μέτρια/σοβαρή χαλάρωση, η προσθήκη ενός εμφυτεύματος είναι απίθανο να σας παρέχει ένα αισθητικά ευχάριστο αποτέλεσμα. 

Η ανόρθωση στήθους μπορεί να αντιμετωπίσει τη χαλάρωση και να τοποθετήσει τη θηλή σε υψηλότερο σημείο. Ο συνδυασμός των δύο επεμβάσεων μπορεί να διασφαλίσει ότι οποιαδήποτε αύξηση του μεγέθους των μαστών φαίνεται φυσική με τις αναλογίες σας και το στήθος δείχνει άρτιο μέσα και έξω από τα ρούχα. 

Ανεξάρτητα από τον τύπο τομής που επιλέγετε για την αυξητική στήθους σας, ο Δρ Σταύρου χρησιμοποιεί προηγμένες χειρουργικές μεθόδους για να αποτρέψει τη δημιουργία ορατών ουλών μετά την αυξητική στήθους.

Σε κάθε περίπτωση, μικρά σημάδια είναι φυσικό να υπάρχουν μετά από μία χειρουργική επέμβαση. Εάν όμως το σώμα του ασθενούς μπορεί κι επουλώνει γρήγορα τις πληγές, οι περισσότερες ουλές τείνουν να ξεθωριάζουν με την πάροδο του χρόνου και τελικά μετατρέπονται σε μια λεπτή, ανεπαίσθητη γραμμή.

Επιπλέον, οι τομές είναι στρατηγικώς καμουφλαρισμένες κάτω από το στήθος και μπορούν να καλυφθούν εντελώς όταν φοράτε σουτιέν ή μπικίνι.

Ο πλαστικός χειρουργός σας θα σας παρακολουθεί σε βάθος χρόνου και θα διασφαλίσει αποτελέσματα μακροπρόθεσμα κι επιτυχημένα μετά την επέμβαση.

Τίποτα (προς το παρόν) δεν μπορεί να σταματήσει τη φυσική διαδικασία γήρανσης, γι’αυτό και ο ιστός του μαστού συνήθως αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τις προσωπικές σας προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής σας. Οι αλλαγές είναι φυσιολογικές κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Επομένως, κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστείτε αφαίρεση, αντικατάσταση ή προσαρμογή του μεγέθους του εμφυτεύματος στήθους σας.

Δεν υπάρχει λόγος να υποβληθείτε σε καμία πρόσθετη χειρουργική επέμβαση, εκτός εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή εάν επιθυμείτε να κάνετε άλλη επέμβαση στο μέλλον. Ο Δρ Σταύρου συμβουλεύει τους ασθενείς του να αλλάξουν τα εμφυτεύματά τους μετά από περίπου 10-15 χρόνια, βασιζόμενος στα έως τώρα δεδομένα γύρω από την διάρκεια ζωής των εμφυτευμάτων στήθους.

Contact Us

Privacy Policy
EIPS cosmetic and reconstructive surgery EIPS cosmetic and reconstructive surgery

Addresses:

38 Klimentos Str, 1061, Nicosia, Cyprus

Get Directions

Get in touch with Dr. Demetris Stavrou in Nicosia at +35797873787 or 70088002.

Opening Hours:

Mon – Fri: 09:00 – 20:00
Sat: 09:00 – 13:00